Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » MÁRTON NAPI HUNGARIKUM ÜNNEP

MÁRTON NAPI HUNGARIKUM ÜNNEP

2013-11-15 Forrás: www.fesztivalkalauz.hu

 A Márton napi Hungarikum Ünnep 2013. november 15-17. között kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

A rendezvényen számos hagyományhoz illő program, tradicionális ételek, italok, és megannyi Márton napi különlegesség várja az érdeklődőket. Gyermek műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal is készülünk a legkisebbek számára, ahol többek között, elkészíthetik saját őszi színekben pompázó lampionjukat. A rendezvényen megtalálható lesz a Kultúra Főutcája, ahol színi társulatok, könyvkiadók, kézművesek mutatkoznak be, illetve a Kultúrzsibi, ahol antik régiségekre tehetnek szert a látogatók. Továbbá a Borudvaron, a Pálinkateraszon és a Sörkertben a felnőttek megízlelhetik magyar termelőink zamatos nedűit, a Termelői vásáron és Márton ünnepi Konyhájában pedig különleges, alkalomhoz illő ételeit. Többek között a tökös-libás muffint, liba burgert és a borban áztatott libamájat is.

Ismét teret adunk a kultúrának, a 3 nap alatt 2 színpadon is szórakoztató színházi daraboknak és táncra csábító dallamoknak lehetünk szem- és fültanúi.

A rendezvény ingyenesen látogatható, ráadásul november 15-én, pénteken 17:00 és 20:00 óra között minden kedves Látogató a szórólap felmutatásával vendégünk egy finom pohár forralt borra!

November 15-én, pénteken BORÍTSUK EGYÜTT FÉNYÁRBA a Magyar Nemzeti Múzeum kertjét! 

Hozd el Te is saját készítésű Márton napi lampionod, légy részese a hagyománynak és gyönyörködj a látványban! 

18:00 és 21:00 óra között minden résztvevőnek egy finom pohár forralt borral/ fűszeres forró almakoktéllal kedveskedünk! 

Az est folyamán a legötletesebb lámpást értékes nyereményekkel jutalmazzuk!

A hagyomány szerint a lámpás felvonulás Szent Márton emlékét hivatott őrizni, és a jó cselekedeteket jelképező fényt kívánja eljuttatni mindenkihez.

A Nemzeti Múzeum állandó kiállításai november 16-án, szombaton ingyenesen látogathatóak!

Részletes program...