Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » MÁRTON NAPI HUNGARIKUM ÜNNEP

MÁRTON NAPI HUNGARIKUM ÜNNEP

2013-11-15 Forrás: www.fesztivalkalauz.hu

 A Márton napi Hungarikum Ünnep 2013. november 15-17. között kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

A rendezvényen számos hagyományhoz illő program, tradicionális ételek, italok, és megannyi Márton napi különlegesség várja az érdeklődőket. Gyermek műsorokkal, kézműves foglalkozásokkal is készülünk a legkisebbek számára, ahol többek között, elkészíthetik saját őszi színekben pompázó lampionjukat. A rendezvényen megtalálható lesz a Kultúra Főutcája, ahol színi társulatok, könyvkiadók, kézművesek mutatkoznak be, illetve a Kultúrzsibi, ahol antik régiségekre tehetnek szert a látogatók. Továbbá a Borudvaron, a Pálinkateraszon és a Sörkertben a felnőttek megízlelhetik magyar termelőink zamatos nedűit, a Termelői vásáron és Márton ünnepi Konyhájában pedig különleges, alkalomhoz illő ételeit. Többek között a tökös-libás muffint, liba burgert és a borban áztatott libamájat is.

Ismét teret adunk a kultúrának, a 3 nap alatt 2 színpadon is szórakoztató színházi daraboknak és táncra csábító dallamoknak lehetünk szem- és fültanúi.

A rendezvény ingyenesen látogatható, ráadásul november 15-én, pénteken 17:00 és 20:00 óra között minden kedves Látogató a szórólap felmutatásával vendégünk egy finom pohár forralt borra!

November 15-én, pénteken BORÍTSUK EGYÜTT FÉNYÁRBA a Magyar Nemzeti Múzeum kertjét! 

Hozd el Te is saját készítésű Márton napi lampionod, légy részese a hagyománynak és gyönyörködj a látványban! 

18:00 és 21:00 óra között minden résztvevőnek egy finom pohár forralt borral/ fűszeres forró almakoktéllal kedveskedünk! 

Az est folyamán a legötletesebb lámpást értékes nyereményekkel jutalmazzuk!

A hagyomány szerint a lámpás felvonulás Szent Márton emlékét hivatott őrizni, és a jó cselekedeteket jelképező fényt kívánja eljuttatni mindenkihez.

A Nemzeti Múzeum állandó kiállításai november 16-án, szombaton ingyenesen látogathatóak!

Részletes program...