Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » MAKE SOME NOISE 2013 - Snowboardozz a Mátrában

MAKE SOME NOISE 2013 - Snowboardozz a Mátrában

2013-03-01 Forrás: www.makesomenoise.co.hu

 
 

A Mátrában gyűlnek össze a snowboard szerelmesei március első hétvégéjén, amelyen minden snowboardos talál magának versenyezni és nézni valót. Az iskolások a Diákolimpián versenghetnek és gyüjthenek pontokat, a szabad stílus kedvelői pedig egyénileg és csapatversenyen is összemérhetik tudásukat a mátraszentistváni Sípark Funparkjában. Az Opel Make Some NoiSE legnagyobb újítása talán mégis a banked slalom, amely összehozza a kicsiket és nagyokat, a profikat és amatőröket egy döntött kanyarokkal tűzdelt szlalom pályán. A szervezők hazánk két legeredményesebb versenyzőjét, Gyarmati Pankát és Szigeti Viktort is várják a fesztiválra

A 2013. március 1. és 3. Között kerül megrendezésre az Opel Make Some NOiSE Snowboard hétvége, amelynek célkitűzése, hogy egy könnyen elérhető magyar helyszínen hozza össze a snowboard hazai szerelmeseinek összes generációját. Erre tökéletes választás a Sípark – Mátraszentistván, ahol a hóágyuk folyamatos működése biztosítja, hogy mind a pályákon, mind a az ugratókkal és korlátokkal jól felszerelt Burn Funparkban elegendő hó álljon rendelkezésre március első hétvégéjén.

A program már pénteken délután elindul, a 30 évesen elhunyt snowboardos barát, Makács Zoltán emlékére szervezett NosePress Jammel. Zoli kedvenc trükkje a nosepress egy gyorsan elsajátítható alaptrükk, amiben mégis rengeteg lehetőség rejlik így minden résztvevő szabadjára engedheti a fantáziáját. 

A szombati nap igazán zsúfolt lesz hiszen a szabadstílus kedvelői a Magyar Snowboard Szövetség SlopeStyle kupafutamján mérik össze a tudásukat. Ennek helyszíne a Burn Funpark, amelynek korlátjai, csúszó dobozai és ugratói már már az alpesi országok parkjainak szinvonalán vannak. A pályát záró ugrató több mint 10 méteres repülést tesz lehetővé, amelyen hazánk legjobjai akár 720 fokos fordulatot is be tudnak mutatni.

A nap programját a döntött kanyarokkal támogatott Banked Slalom zárja. A tavalyi tapasztalatokat felhasználva az idei pályán mindenki megtalálja a számítását. Az amatőrök számára kényelmes, közepes sebeséggel a pálya szinte vezeti a snowboardost, a profik pedig az indítóállvány által biztosított extra sebességet kihasználva találhatnak kihívást. Természetesen az legjobb időket díjazzák a szervezők, a legfontosabb mégsem ez. A szervezők minden snowboardost nevezésre biztatnak, hiszen az indulók sokszor mehetnek a pályában mért idővel, így önmagukkal versenyezve javíthatják saját idejüket és kanyartechnikájukat.

A vasárnapi záró napon sok nevező várható a Magyar Snowboard Szövetség által életre hívott Diákolimpián, amelyen 9 és 18 éves között mérhetik össze tudásukat a diákok. A verseny szám ez esetben is a Banked Slalom lesz, így biztosítva, hogy a versengés egyben jó móka is legyen a fitalok számára. Az eseményre hazánk két legeredményesebb hódeszkása, az OTP Junior által támogatott olimpiai aspiránsok, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor is hazautazik Ausztriából.

A Diákolimpiával párhuzamosan a freestyle szerelmesei a MuMuS Csapatversenyen tehetnek tanúbizonyságot a csapatszellemről. A versenyen három fős csapatok indulnak, akik a szerencsekerékkel véletlenszerűen kiválasztott trükköket kell végrehajtsák. Ha egy csapat nem tudja végrehajtani a trükköt akkor kap egy betűt a MuMuS szóból. Ha összegyűlik az öt betű, akkor a csapat kiesik. A csapatok az idei évben a helyszínen kerülnek összesorsolásra, így bárki részt vehet ezen a jópofa kihíváson.

A Make Some NOISE kihagyhatatlan rendezvény mindazok számára, akik a csúszás élménye mellett részesévé kívánnak válni a magyar hódeszkások közösségének és azok számára is akik eddig nem is gondoltak rá, hogy egy snowboard versenynek maguk is aktív részesei legyenek. A sürű versenyprogram mellett egyéb látnivalókban sem lesz hiány, amelyről részletesebben a www.makesomenois.co.hu lehet tájékozódni. 

Program:

2012. március 1. - Péntek

NosePress Jam – 17:00

2012. március 2. - Szombat

SLOPESTYLE - SZOMBAT - 11:00

BANKED SLALOM - SZOMBAT - 17:00

2013. március 3. - Vasárnap

DIÁKOLIMPIA - VASÁRNAP - 10:00

MuMuS Snowboard Csapatverseny - VASÁRNAP - 11:00

További információ: www.makesomenoise.co.hu