Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK Európa legnagyobb vasúti élménymúzeuma

MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK Európa legnagyobb vasúti élménymúzeuma

2013-03-07 Forrás: MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK A Vasúttörténeti Park Budapest egyik különleges, világviszonylatban is egyedülálló rendezvényhelyszíne, a gyermekes családok kedvelt szórakozóhelye. Itt igazi gőzmozdonyok sorakoznak, amelyek vezető fülkéjébe is fel lehet mászni, ki lehet őket próbálni. A rendezvény vendégei utazhatnak nagymozdonyon, amelyről "tiszteletbeli mozdonyvezetői" oklevelet is kapnak, fordító- korongozhatnak,  tehetnek egy kört a kerti vasúttal, sőt összemérhetik erejüket a kézihajtányok versenyében.

A mozdonycsodák birodalmában állomásozó legrégebbi gőzmozdony 130 éves, ő áll a sor elején, a másik végén pedig igazi óriások, ahol a pöttöm emberkék még a kerék tetejét sem érik fel. A gyermekek álma a kerti vasút is, amely 850 méter hosszan kanyarog a park területén, alagúton át, kis tó felett átívelő hídon keresztül tér vissza végül a kiinduló állomásra. Az állomás mellett rögtön birtokba is vehetik a játszóteret, ahol hinta, mászóka és mini focipálya vezeti le a felesleges energiákat.

Aztán egy romantikus ebédet is elfogyaszthatnak vendégeink az 1911-ben épült Orient csarnokban, ahol még mai is megpihennek a hosszú utakról visszatérő nosztalgia járművek. Ilyen például a Park büszkesége: az 1912-ben épült elegáns teakfa étkezőkocsi, amely a mára fogalommá vált Orient Expressz mozdonya mögött robogott. 


A százéves Orient csarnok 2800 m2-es alapterületével Budapest egyik legnagyobb, egybefüggő rendezvénycsarnoka, amely a gyönyörű nosztalgia kocsikkal tetszőlegesen szeparálható. Így például meglepő látványmegoldást kínál a vendégeknek, amikor az étkező terület mellett előre elhelyezett nosztalgia kocsi kigördül a csarnokból és feltárul a következő tér, ahol húrjaikba csapnak a zenészek és megkezdődik a tánc.


A rendezvény másik fő attrakciója lehet a „kapubetörés mozdonnyal”, amikor is egy gőzmozdony méltóságteljesen begördül a meglepődött sokaság közé, áttörve az Orient csarnok egyik kapuját.  


A Park területi adottságai lehetővé teszik bármely rendezvény idő- és zajkorlátozás nélküli lebonyolítását. Megközelítési alternatívaként ajánljuk a Nyugati pályaudvarról induló nosztalgiavonatot, amely közvetlenül a Parkba érkezik.

A Vasúttörténeti Parkban átélhetjük a boldog békeidőket, amikor az utazás még egy életforma volt. Cím: 1142 Budapest, Tatai út 95. Tel.:(06 1) 450-1497 www.vasuttortenetipark.hu

Rendezvény kapcsán kontakt: Font Kata: 06 1 450 1498; 06 70 320-9926; font.kata@vasuttortenetipark.hu