Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK Európa legnagyobb vasúti élménymúzeuma

MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK Európa legnagyobb vasúti élménymúzeuma

2013-03-07 Forrás: MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK A Vasúttörténeti Park Budapest egyik különleges, világviszonylatban is egyedülálló rendezvényhelyszíne, a gyermekes családok kedvelt szórakozóhelye. Itt igazi gőzmozdonyok sorakoznak, amelyek vezető fülkéjébe is fel lehet mászni, ki lehet őket próbálni. A rendezvény vendégei utazhatnak nagymozdonyon, amelyről "tiszteletbeli mozdonyvezetői" oklevelet is kapnak, fordító- korongozhatnak,  tehetnek egy kört a kerti vasúttal, sőt összemérhetik erejüket a kézihajtányok versenyében.

A mozdonycsodák birodalmában állomásozó legrégebbi gőzmozdony 130 éves, ő áll a sor elején, a másik végén pedig igazi óriások, ahol a pöttöm emberkék még a kerék tetejét sem érik fel. A gyermekek álma a kerti vasút is, amely 850 méter hosszan kanyarog a park területén, alagúton át, kis tó felett átívelő hídon keresztül tér vissza végül a kiinduló állomásra. Az állomás mellett rögtön birtokba is vehetik a játszóteret, ahol hinta, mászóka és mini focipálya vezeti le a felesleges energiákat.

Aztán egy romantikus ebédet is elfogyaszthatnak vendégeink az 1911-ben épült Orient csarnokban, ahol még mai is megpihennek a hosszú utakról visszatérő nosztalgia járművek. Ilyen például a Park büszkesége: az 1912-ben épült elegáns teakfa étkezőkocsi, amely a mára fogalommá vált Orient Expressz mozdonya mögött robogott. 


A százéves Orient csarnok 2800 m2-es alapterületével Budapest egyik legnagyobb, egybefüggő rendezvénycsarnoka, amely a gyönyörű nosztalgia kocsikkal tetszőlegesen szeparálható. Így például meglepő látványmegoldást kínál a vendégeknek, amikor az étkező terület mellett előre elhelyezett nosztalgia kocsi kigördül a csarnokból és feltárul a következő tér, ahol húrjaikba csapnak a zenészek és megkezdődik a tánc.


A rendezvény másik fő attrakciója lehet a „kapubetörés mozdonnyal”, amikor is egy gőzmozdony méltóságteljesen begördül a meglepődött sokaság közé, áttörve az Orient csarnok egyik kapuját.  


A Park területi adottságai lehetővé teszik bármely rendezvény idő- és zajkorlátozás nélküli lebonyolítását. Megközelítési alternatívaként ajánljuk a Nyugati pályaudvarról induló nosztalgiavonatot, amely közvetlenül a Parkba érkezik.

A Vasúttörténeti Parkban átélhetjük a boldog békeidőket, amikor az utazás még egy életforma volt. Cím: 1142 Budapest, Tatai út 95. Tel.:(06 1) 450-1497 www.vasuttortenetipark.hu

Rendezvény kapcsán kontakt: Font Kata: 06 1 450 1498; 06 70 320-9926; font.kata@vasuttortenetipark.hu