Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Lovas show műsor – Hamza Viktória produkciója

Lovas show műsor – Hamza Viktória produkciója

2013-04-23 Forrás: Kincsem Rendezvénypark

A show rendezvények programjaként kérhető!

A bemutató  a  Lovak szabadon idomítása  műsor, melynek tömören a lényege, hogy a lovak minden felszerelés és kényszerítő eszköz nélkül látványos és egyben különleges elemeket hajtanak végre. Viki a bemutatóban  három saját maga által képzett lovaival lép fel. A műsor zenei aláfestéssel történik.

Bemutatkozás:

Hamza Viktóriának hívnak, Komáromból érkeztem.

A lovakkal való kapcsolatom 7 éve kezdődött, mikor megkaptam az első lovamat. A lovaglást és a lovakkal való bánásmódot autodidakta módon sajátítottam el. Kezdetekben hagyományos módszert és eszközöket alkalmaztam.

4 évvel ezelőtt találtam rá az interneten az erőszakmentes lókiképzés módszerére és a szabadidomításra.

Talán van akiknek a név ismerősen cseng: - Jean Francois Pignon -> Ló és ember tökéletes kapcsolata. Aki láttam már egyetlen bemutatóját, azt hiszem, nem felejti el soha. Megragadott és elbűvölt a látvány. Ekkor elhatároztam, hogy ezt az utat szeretném követni és a lovaimnál ezt a módszert alkalmazni., valamint kiemelt versenynapokon partnertalálkozókra ajánljuk.

A szabadidomításról: A szabadidomítás az erőszakmentes lókiképzésen alapszik, annyiban tér el hogy miután megfelelő szintű bizalom és tisztelet kialakult kölcsönösen a ló és ember között különböző nehézségű látványos elemek (pl.: spanyollépés, ágaskodás, fekvés, ülés) tanulása és végrehajtása is a foglalkozások részévé válnak. 

A ló teljes bizalmat és döntési lehetőséget kap, hogy az emberrel marad, végre hajtja a feladatot vagy sem?

Ennek megfelelően a bemutatóban a lovakon nincsen semmilyen felszerelés, sem kényszerítő eszköz. Az ember kezében az egyetlen eszköz a kontakt pálca, mely nem fenyítésként szolgál, hanem a kommunikációban és a jelek megerősítésében segít. 

A bemutató során először játékos ráhangoló gyakorlatokat , majd egyre nehezebb szintű feladatok láthatóak. 

A pályán 3 különböző fajtájú, életkorú és mentalitású lovat láthatnak, akiket magam képezlek. A kis tarka egy shetlandi fatájú 5 éves kanca póni. A szürke egy 8 éves welsh félvér kancapóni. A legnagyobb egy 5 éves haflingi kanca.