Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Libasült párolt káposztával és rozmaringos sült burgonyával

Libasült párolt káposztával és rozmaringos sült burgonyával

2012-11-09 Forrás:

 A szezonális étkezés egyre divatosabbá válik az utóbbi időben, pedig nem is olyan rég, nagyanyáink idejében még nem is létezett más, mint szezonális étkezés. Itt az ideje, hogy mi is szenteljünk egy kis időd ennek a hagyománynak.

                                                                                                                                                        

Hozzávalók:

 4 db libacomb

 2 fej vöröshagyma feldarabolva

 5-6 gerezd fokhagyma

 1,5 dl száraz fehérbor



 őrölt feketebors

 morzsolt majoránna

 A káposztához:

 1 kg lilakáposzta

 1 fej vöröshagyma

 kb. 3-4 evőkanál olvasztott libazsír vagy    olaj

 kb. 1 bő evőkanál cukor

 kb. 2 evőkanál 10 %-os ecet

 kb. 1 teáskanál egész kömény

 őrölt bors



 A burgonyához:

 1 kg krumpli hámozva, darabolva



 őrölt bors

 rozmaring

 kb. 3 evőkanál olvasztott libazsír

Elkészítés:

A combokat tisztítás után megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, majd bedörzsölöm sóval. Majoránnával és borssal csak a húsos részét fűszerezem. 1 éjszakát a hűtőben pihentetem.

A főzésnél olyan edényt használok, amely a tűzhely felső részén a pároláshoz, valamint a sütőben való sütéshez is alkalmas.

A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütöm, benne a combokat pár perc alatt körben megkapatom. Közé teszem a vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, aláöntöm a bort, és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé párolom kb. 1,5-2 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyja is elfő, majd 220 fokos előmelegített sütőbe tolom, és fedetlenül kb. 20-25 perc alatt piros ropogósra sütöm. A sütés közben saját levével többször meglocsolom.

A párolt káposztához, a káposztát elfelezem, torzsáját kivágom, és vékony szálakra szeletelem. Lesózom, összekeverem, kb. 20 percig pihentetem. Közben a cukrot a zsiradékban karamellizálom, a hagymát megdinsztelem benne és a köményt is megfuttatom rajta. Beleforgatom a káposztát, meglocsolom ecettel, és fedő alatt, közepes hőfokon saját gőzében kb. 25-30 perc alattt megpárolom. Párolás közben többször villával átforgatom, vigyázva, hogy a káposztaszálak ne törjenek. (A párolás végére a káposzta alján folyadéknak nem szabad maradnia és enyhén pikáns ízű legyen ízlés szerint.)

A darabolt krumplit sós vízben 10 percig főzöm, leszűröm. Sütőedényben libazsírral, borssal, rozmaringgal összeforgatom, 230 fokos forró sütőben, néha átkevergetve ropogósra megsütöm.

Tálalásnál a sült libacomb mellé a párolt káposztát és a pirított burgonyát kínálom.

Jó étvágyat kívánunk!