Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Libalakoma az Egykettőben

Libalakoma az Egykettőben

2013-11-08 Forrás:Vannak napok az évben, melyekre kiemelt figyelemmel és szeretettel gondolunk, hiszen gasztronómiai szempontból igazán izgalmasnak ígérkeznek. Ilyen a Márton Nap is november 11-én, melyhez számos népszokás kötődik és mely napon a libalakomák és az újborok kapják a főszerepet. Így lesz ez az Egykettőben is!

November 11-e a naptárban ősidők óta a téli évnegyed kezdő napja: a gazdák megkóstolták az újbort és az új termés is kitartott bőven, így nagy eszem-iszomot tartottak, hogy jövőre is jó termés legyen mindenhol. A Márton-napi liba-lakomáról szóló első írásos beszámolók 1171-ből származnak, tehát egy nagyon régi hagyományról van szó. A Márton nap a 40 napos karácsonyi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett, így érdemes kihasználni ezt az alkalmat. Számtalan hagyomány köthető ehhez a naphoz, az egyik babonaság, hogy Márton napján se mosni, se teregetni nem szabad, mert bajt hoz a jószágokra. Időjóslásra is használható ez az ünnep, hiszen ha november 11-én kemény fagy van, akkor karácsonykor enyhe lesz az idő, de ha jó idő van Márton napján, nagyon hideg lesz a tél.Az Egykettőben már lázasan készülődnek a Márton Napra, hiszen ha valaki nem eszik libát ezen a napon, akkor a babona szerint egész évben koplalni fog. Biztos, ami biztos, az Egykettő 2 libás fogással is készül, ami mellé a desszert mi más is lehetne, mint Lúdláb torta? Borokból csak a legjobbat, a Bárdos, a Juhász és a Vylyan Pincészet nedűit kóstolhatják meg a vendégek.

Liba menü
Libaragu leves libanyakból
Mátrai Irsai Olivér- Bárdos pincészet
Libacomb karamellizált birsalmával, lilakáposzta habbal
Juhász Egri Rosé - Juhász pincészet
„Lúdláb”
Villányi Bogyólé - Vylyan Pincészet

1 dl / bor és a 3 fogás 4990 Ft

Adjuk meg a módját a Márton Napnak!


www.egyketto.eu
www.facebook.com/EgykettoBisztroFroccsliget