Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Lecsófröccs Fesztivál a Palotanegyedben

Lecsófröccs Fesztivál a Palotanegyedben

2012-07-17 Forrás: www.pincearon.hu Július 20-21-22. Lecsófröccs Fesztivál a Palotanegyedben! Kézműves pincék érkeznek Budapestre, hogy ezen a hétvégén a Krúdy utca vendéglőinek lecsó költeményeihez kínálják nedűiket, akár fröccsként is!

A lecsó a magyar nép ősi tápláléka, talán már Éva is ezt főzte Ádámnak a Paradicsomban, hiszen tudvalevőleg ők is magyarok voltak, a Paradicsom pedig a lecsóhoz felhasznált paradicsom után kapta a nevét. Először Hagymának akarták nevezni, aztán Zöldpaprikának, végül úgy döntöttek, hogy a Paradicsom lesz a legjobb.

Mértékadó magyar gondolkodók mindenesetre akként szoktak nyilatkozni, hogy a könnyebb paprikás ételekhez (harcsa-, ponty-, gombapaprikás és ilyenek) kadarka illik, a lecsóhoz pedig a fentebb írtak szerint kadarka sillerből való fröccs dukál.

Vagyis a kérdés nem az, hogy spricceljünk-e vizet a borba, hanem az, hogy adjunk-e a vízhez bort (fele-fele arányban mondjuk), erre a kérdésre pedig minden józanul gondolkodó ember csakis igennel válaszolhat. Ha kisfröccsöt vagy hosszúlépést kérünk a lecsóhoz, a dehidratációnak fittyet hányhatunk, víz- és ionháztartásunk rendben, vérnyomásunk stabil, szívünk úgy ver, mint a svájci óra. Ami az agyműködésünket illeti, az ennyire jó sohase volt, így aztán rendelünk még egy fröccsöt, biztosítandó, hogy így is maradjon.

A látogatók többek között Berecz Stéphanie, Köpcös, Ludányi Balázs és Kis Tamás borait kóstolhatják a különböző lecsókreációk mellett!

Helyszín: Budapest, Józsefváros-Palotanegyed, Krúdy utca - Mikszáth Kálmán tér

Időpont: 2012. július 20. 16:00h - július 22. 00:00h

Ezen a fesztiválon nincs belépő, csak az étkekért és borokért kell fizetni! De tényleg csak azért, mert ez így korrekt...