Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Különleges pálinkák

Különleges pálinkák

2012-10-05 Forrás: http://hu.scribd.com/doc/49498299/Kulonleges-palinka-receptek

Ágyas pálinka 

Kell hozzá némi jóféle házi (szilva), pálinka, meg aszalt szilva. Az aszalt szilvát beledobáljuk egy szeles szájú üvegbe, aztán ráöntjük a pálinkát. Ezután nincs más teendő, mint várni néhány hetet, - ez a legnehezebb!  Majd leszűrni. Nagyon finom, aranyszínű nedű lesz belőle! Ugyanez működik aszalt sárgabarackkal is, csak azt célszerűbb barackpálinkára tölteni. 
 

Citrompálinka (Limoncello) 

Hozzávalók: 1 kg citrom, 1 liter alkohol, 1 kg cukor. Elkészítés: Végy 1 kg citromot, majd egy éles kést, és vastagon hámozd meg, hogy a fehér húsa is belekerüljön. Végy egy széles szájú üveget és szórd bele. Miután vásároltál a patikában 1 liter 96 %-os alkoholt, locsold rá a szomjas citromhéjjakra. Hagyd állni 4 napig, keverd meg, és adj neki még egy napot. Forralj 1 liter vizet, majd tégy hozzá 1 kg cukrot és kevergesd, míg fel nem olvad. Amikor lehűlt a szirup öntsd nyakon a részeg citromhéjat. Egy nap múlva szűrd le, tedd üvegbe, jól hűtsd le. Kínáld meg a szomszédot egy kupicával a többit, dugd el előle, mert megissza az összest. Ha van még energiád, akkor újabb 1 liter sziruppal nyakon öntöd a szűrőben fennakadt citromhéjat, egy napig állni hagyod, újból leszűröd, ebből már kínálhatod a szomszédot, nem ver meg a felesége, hogy rászoktattad az alkoholra. Ha van kedved pepecselni, akkor még egyszer leöntheted 1 liter sziruppal, ezt ízesíted málnaszörppel, már a kiskorú is ihatja. Dél-ausztriai mézpálinka Hozzávalók: 1 liter "Treberschnaps" (törkölypálinka), 3 evőkanál erdei virágméz, egy kisdarab citromhéj (csak a sárga része). Elkészítés:3 hónapig érlelődik, hűvös helyen. Az edényt naponta erősen fel kell rázni! 
 

Mézes diópálinka 

Hozzávalók: 1 liter tiszta alkohol, 20 dkg puha zöld dió, 50 dkg virágméz,1 dkg szegfűszeg, 1 dkg őrölt fahéj. Nagyon egyszerű. Időigényes. Elkészítés: A diót váltott vízben többször átmossuk, nagyon apróra összevágjuk, és beletesszük az alkoholba. Jól ledugaszolt üvegben legalább négy hétig hűvös helyen hagyjuk állni. Ezután beleszórjuk a megroppantott szegfűszeget és a fahéjat. 5 dl vizet felforralunk, belecsorgatjuk a mézet, de már csak egyet forralunk rajta. A tűzről lehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tetején képződött habot gondosan leszedegetjük. A diós-fűszeres alkoholt (a diódarabkákkal együtt) jó nagy befőttesüvegbe tesszük, majd hozzáöntjük a mézes vizet. Jól összekeverjük és letakarjuk. Hűvös helyen két hétig érleljük, időnként megkeverjük. Ezután először szitán, majd gézen vagy tüllön is átszűrjük. Kisebb méretű palackokba töltjük, és jól ledugaszoljuk. Akár azonnal is fogyasztható. Remek ízesítő fagylalthoz, krémekhez, de magában is különleges. Viszonylag nagy alkoholtartalmú ital, gyerekeknek egyetlen cseppet se adjunk belőle! 


Narancspálinka 

Hozzávalók: 25 dkg cukor, 2-2 db citrom és narancs, víz, 2 liter pálinka. Elkészítés: Negyed kiló cukorral dörzsöljünk le két citromnak és két narancsnak a héját, azután tegyük a cukrot a lábasba és öntsünk a cukorra csak éppen annyi vizet, a mennyit felvesz. A narancs és citrom levét csavarjuk bele a cukros vízbe, tegyük aztán láng-tűzre forrni. Mikor erősen kezd a cukor főni, öntsünk bele két liter pálinkát, és ezt főzzük fel a cukorral, negyed óráig. Negyed óra múlva vegyük el a tűztől, öntsük üvegbe, egy hétig rázzuk fel minden nap, azután szűrjük át sűrűruhán, és újra tegyük tiszta üvegbe. 
 

Narancspálinka

 
Hozzávalók: 1 nagy narancs, 44 szem kockacukor, 44 szem kávé, 1 rúd vanília, fél liter vodka. Elkészítés: A narancsot megszurkáljuk 44 helyen (pl. :kötőtűvel), bele rakjuk egy nagyszájú üvegbe,belerakjuk a kockacukrot, a kávét, a vaníliát és leöntjük a vodkával. Légmentesen lezárjuk az üveget, és 44 napig érni hagyjuk, közben kétnaponta nem árt megrázogatni. Leszűrjük, üvegbe töltjük, hidegen sokáig eláll. Az íze érdekes, nekem egy kicsit jobban érződik a kávé, mint a narancs. Vaníliás pálinka Hozzávalók: 25 dkg cukor, fél rúd vanília, 1,5 liter pálinka,25 dkg mandula, álkörmös. Elkészítés: Negyed kiló cukrot vízbe kell mártani, és azonnal egy porcellán lábasba kell tenni, hogy egészen elolvadjon. A lábast tegyük láng-tűzre, s mikor a cukor elkezd forrni, mindjárt tegyünk bele fél rúd apróra vágott vaníliát és másfél liter pálinkát; a pálinka lehet akár minő fajú, csak tiszta és hamisítatlan legyen. Hagyjuk főni a cukorral a pálinkát és mikor forró lett, tegyünk bele negyed kiló mandulát, héjától meghámozva és mozsárban jól megtörve. Miután a pálinka a mandulával együtt negyed óráig főtt, tegyünk még bele egy kis pálinkás pohár sötét veres álkörmöst, (álkörmöst minden gyógyszertárban lehet kapni s nagyon olcsó.) Ezt a pálinka keveréket öntsük üvegbe és dugjuk be jól; minden nap egyszer rázzuk fel erősen, hogy a leülepedett mandula a pálinkával összekeveredjen. Egy hét múlva finom ruhán szűrjük keresztül, és újra tegyük üvegbe, jól ledugaszolva. Az így készült házi-pálinka, a legkellemesebb ízű, csemege-italok közé tartozik.  
Vegyes gyümölcspálinka 

Hozzávalók: 25 dkg cukor, cseresznye, málna, eper, 2 liter pálinka. Elkészítés: Negyed kiló cukrot mártsuk meg vízbe, tegyük tiszta lábasban láng-tűzre forrni; mikor a cukor forrni kezd, öntsük bele a következőleg készített gyümölcslevet: egy kis tányérnyi érett fekete cseresnyét, ugyanannyi málnát és epret törjünk által szitán; ez a gyümölcslé legyen egy félliternyi. Amint már a cukor elolvadt, azonnal öntsük a gyümölcslevet a forró cukorba, s ugyanakkor tegyünk még e keverékhez két liter jó, tiszta pálinkát. Ezeket együtt főzzük még fél óra hosszáig, akkor öntsük üvegbe és dugjuk be. Egy hétig minden nap rázzuk fel az üveget, azután szűrjük át sűrűruhán és tegyük megint tiszta üvegbe.
 

 

  Sokan szívesen készítenek a hidegek beálltával kolbászt és szalámit otthon.

Itt egy nagyon jól bevált házi kolbász receptje:

 

Hozzávalók:

házi sertés hús:9kg

zsírszalonna:1 kg

só:27 dkg

őrölt bors:2 dkg

őrölt piros paprika:17 dkg

fokhagyma:4dkg (zúzott)

őrölt kömény:6gramm

őrölt szerecsendió:2 gramm

porcukor:15 gramm

fehér bors:1 dkg

A húst és a szalonnát apró kockákra kell vágni(2×2 cm).

Ezt a ledarált fűszerek keverékében pácoljuk 1-2 napig,naponta jól átkeverve.

Ezután finom lyukú darálón átdaráljuk és akár keverés nélkül bélbe,műbélbe töltjük.

Egynapi szikkadás után felakasztjuk a füstülőbe.

 

Csemege téliszalámi

Hozzávalók:

sertéshús:8,2 kg

zsírszalonna:1,5 kg

só:25,1 dkg

paprika:10 dkg

bors:1,7 dkg

fokhagyma:2 dkg

őrölt szerecsendió:3 gramm

szegfűbors:3 gr

porcukor:10 gramm