Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Közel, Afrikához

Közel, Afrikához

2013-09-06 Forrás: www.turizmus.com

A szeptember 6-8. között, a Millenáris Parkban rendezendő Afrika Napok programja idén is színesnek ígérkezik: szuahéli nyelvlecke, sosem látott hangszerek, a dzsungel fülledt zajait és a madarak rikoltását, az elefántcsörtetését idéző zenék, táncok, színpompás ruhák és ékszerek, kameruni ételek.

Érdekesnek ígérkezik néhány afrikai ország bemutatása is, hiszen az ide irányuló turistautak színes, izgalmas világáról és általában e kontinensről – eltekintve a jelenleg problémás észak-afrikai térségről és a kenyai szafarikról – keveset tudnak még azok a turisták is, akiknek kedve és lehetősége volna oda utazni. Csupán néhány játék- és természetfilm révén tájékozódhatunk az ottani életről.

Teranga! Ez az első szó, amit a Szenegálba utazóknak érdemes megtanulniuk, hiszen akár Dakarról, a Saloum Delta Nemzeti Parkról, Touba városáról, a marabukról, az Atlanti-óceán partján lévő halászfalvakról vagy a gazdag élővilággal rendelkező Bandia vadasparkról legyen szó, a vendégszeretet a jelszó. Ghánáról, a cölöpfaluk, a szellemidéző szertartások, az asanti tradíciók országáról - és általában az egyes afrikai országok sajátosságairól – sem elég tájékozottak az Európában élők. Az Afrika Napokon e két országról tart vetített képes előadást Szilas Ildikó Hermina Afrika- kutató, aki évekig élt, több országban is, a kontinensen, és a helyszínen maga szokta szervezni, vezetni a túrákat.
További részletek...