Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Közel, Afrikához

Közel, Afrikához

2013-09-06 Forrás: www.turizmus.com

A szeptember 6-8. között, a Millenáris Parkban rendezendő Afrika Napok programja idén is színesnek ígérkezik: szuahéli nyelvlecke, sosem látott hangszerek, a dzsungel fülledt zajait és a madarak rikoltását, az elefántcsörtetését idéző zenék, táncok, színpompás ruhák és ékszerek, kameruni ételek.

Érdekesnek ígérkezik néhány afrikai ország bemutatása is, hiszen az ide irányuló turistautak színes, izgalmas világáról és általában e kontinensről – eltekintve a jelenleg problémás észak-afrikai térségről és a kenyai szafarikról – keveset tudnak még azok a turisták is, akiknek kedve és lehetősége volna oda utazni. Csupán néhány játék- és természetfilm révén tájékozódhatunk az ottani életről.

Teranga! Ez az első szó, amit a Szenegálba utazóknak érdemes megtanulniuk, hiszen akár Dakarról, a Saloum Delta Nemzeti Parkról, Touba városáról, a marabukról, az Atlanti-óceán partján lévő halászfalvakról vagy a gazdag élővilággal rendelkező Bandia vadasparkról legyen szó, a vendégszeretet a jelszó. Ghánáról, a cölöpfaluk, a szellemidéző szertartások, az asanti tradíciók országáról - és általában az egyes afrikai országok sajátosságairól – sem elég tájékozottak az Európában élők. Az Afrika Napokon e két országról tart vetített képes előadást Szilas Ildikó Hermina Afrika- kutató, aki évekig élt, több országban is, a kontinensen, és a helyszínen maga szokta szervezni, vezetni a túrákat.
További részletek...