Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Kocsonyával nyitjuk a fesztiválszezont!

Kocsonyával nyitjuk a fesztiválszezont!

2013-02-22 Forrás: www.kocsonyafesztival.hu

 
A miskolci hagyományok java és nem mellékesen egy igen értékes gasztronómiai kincsünk kelt új életre 2000-ben mikor az elhíresült mondásban – „Pislog mint miskolci kocsonyában a béka” - is szereplő remek étek új erőre kelt és megszületett a mára nemzetközi hírnévvel méltán dicsekedhető miskolci Kocsonyafesztivál.

Persze nem kell rémüldözni a békakóstolástól, hiszen csak egy 19. századi anekdotában tanyázik a kocsonyában, ma már csak mint fesztivál kabala üdvözöl minket és pislogni pedig mi fogunk ha meglátjuk, hogy bizony az év elején sem lehetetlen egy százezres látogatószámot vonzó fesztivált összehozni.

Bátran kijelenthetjük, hogy a szervezők a programkínálatban gondoltok mindenkire: Épp úgy megleljük a rangos, színes könnyűzenei és komolyzenei koncerteket, a folklór és hagyományorzó műsorokat, mint a kulturális és gyermekprogramokat, a kocsonyát – még szép – sőt külön erre az alkalomra főzött, Kortynévre keresztelt sört is csapolnak a tikkadt látogatnak.

Egy szó mint száz, a téli punnyadásra, cidrire és kedvtelenségre aligha találunk jobb gyógyírt, mint az év első igazi kulturális fesztiválját, a miskolci Kocsonyafesztivál 2013-at!

Részletes  program...