Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Királyi lakomával vár mindenkit a budavári Libamájfesztivál!

Királyi lakomával vár mindenkit a budavári Libamájfesztivál!

2012-05-24 Forrás: www.turizmus.com




 Egy hétvégére most bárki királynak érezheti magát a Budai Várban, ahol június 1-3. között rendezzük meg a Budavári Libamájfesztivált, amelynek diszvendége idén a Tokaji borrégió lesz. A hagyományos és az újragondolt receptek alapján készült magyar libamáj ételeket most Tokaji borokkal és egyéb magyar ínyencségekkel kóstolhatjátok együtt, elérhető áron. A fesztiváli hangulatról minden nap élő koncertek, táncbemutatók, hagyományőrző játékok és gyerekprogramok gondoskodnak.

A rendezvény előtt megalkotjuk a fesztivál hivatalos libamáj ételét, a Budavári Libamájat, amelyet a fesztiválon a 10 étterem standjánál lehet majd megkóstolni. A látogatók az éttermek mellett libamájhoz illő gasztronómiai különlegességekből (pl.: lekvárokból, borokból, pálinkákból), valamint a Kézműves Magyar Ízek termékeiből kóstolhatnak és vásárolhatnak. A Tokaji borrégiót pedig tíz borász képviseli a fesztiválon, június első hétvégéjén.

A gasztronómia iránt érdeklődők mellett a családosoknak is igyekszünk a kedvébe járni: a Budavári Libamájfesztiválon a kiváló magyar ízek mellett a hangulatról élő koncertek, táncbemutatók, hagyományőrző játékok és gyerekprogramok gondoskodnak. A koncertek mellett pedig bábelőadással, óriás libajátékkal, játszósarokkal, Ludas Matyi hasonmásversennyel is várjuk a látogatókat. A fesztiválozók a kézműves mesterségek művelőivel, fazekasokkal, keramikusokkal, fafaragókkal, vesszőfónókkal is találkozhatnak.

A libamáj a magyar gasztronómia és a magyar kultúra egyik kiemelkedő része, már az 1500-as években, Bornemissza Anna által készített receptkönyv is tartalmazta a sült libamáj receptjét. Többek között ez az írott emlék is bizonyítja, hogy Magyarországon több mint 400 éves hagyománya van a hízott libatenyésztésnek.

"Idén negyedik alkalommal rendezzük meg a Libamájfesztivált. Eddig Orosházán, a libamáj fellegvárában tartottuk, és most első alkalommal rendezzük meg a Budai Várban. A korábbi fesztiválokat 12-15 ezren látogatták, akik rendezvényeként 1200 kg libamájat fogyasztottak. A fesztivál egyik fő célja, hogy egy évben egyszer mindenkinek legyen lehetősége megfizethető áron részesülni ebből a gasztronómiai élményből." - mondta Pap Krisztián, a fesztivált szervező MIKSZ vezérigazgatója.

A fesztivált a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. szervezi, amely a magyar minőségi élelmiszerek és a magyar termelők népszerűsítését, segítését tűzte ki céljául.

Jó szórakozást kívánunk!