Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Keceli Meggyfesztivál 2014.

Keceli Meggyfesztivál 2014.

2014-06-05 Forrás: http://www.kalocsa.hu/rovatok/programajanlo/keceli_meggyfesztival_2014./

 
Június 6-án és 7-én ismét a Városi Könyvtár melletti parkban kerül megrendezésre a hagyományos, Keceli Meggyfesztivál. A főszervező Fresh Fruit TÉSZ csapata idén már ötödször teszi félre a meggyszedő létrát, hogy két napig újra a szórakozásé legyen a főszerep – kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A helyi és környékbeli közönség szórakoztatásán kívül a szervezők célja továbbra is az, hogy felhívják a figyelmet a meggyre, mely évtizedek óta jellegzetes keceli termék, így sok helyi család megélhetésének forrása – mellesleg fogyasztása nagyon egészséges is. A régió egyik legnagyobb „meggyes” szövetkezete, a Fresh Fruit TÉSZ vezetői szerint a meggy népszerűsítésével az egész közösség jól jár.

     A kétnapos rendezvény szakmai programja a június 6-án, 10 órától kezdődő konferenciával indul, amelyre az ország minden tájáról érkeznek szakemberek, termelők. A program szakmai előadásait a FruitVeb szervezi, több agráregyetemmel együttműködve. Aktuális pályázati lehetőségekről a Keceli Meggyfesztivál fővédnöke, Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, és Bányai Gábor, térségünk országgyűlési képviselője fog előadást tartani – mondta el Juhos Csaba, a Fresh Fruit TÉSZ elnöke.

Pénteken és szombaton este is élő koncertek is várják a fesztiválozókat. Sztárvendégeink lesznek a Kaukázus zenekar, a Magyar Császári Pillanatművek és a tavaly is fergeteges bulit produkáló Gypo Circus. Fellép még a szegedi Volvox, a halasi 5 non Bonds, a Miskolci Körforgalom, illetve a helybéli Black Sys zenekar is. A gyerekek számára szombat délután a Lyra együttes ad vidám koncertet.

Szombaton napközben kézműves és egyéb foglalkozásokat tartanak a Művelődési Ház munkatársai: arcfestéssel, lepényevő versennyel és különböző népi játékokkal várják a gyerekeket. Ismét lesz meggymag távköpő bajnokság, csocsó- és darts bajnokság, vízifoci, a helyi borászok pedig idén is összemérhetik minőségi meggyboraikat. A meggybor-versenyre nevezni 2 palack meggybor leadásával lehet a Fresh Fruit TÉSZ telepén vagy Béla Zoltánnál, a Béla Borászat telepén, május végéig.

A hagyományos meggymagköpő és csettegőversenyek sem maradnak el, a bringásokat pedig ismét várják a szervezők a Meggyfesztivál Bringatúra hosszabb-rövidebb távjaira. A bringázás végén minden résztvevő emléklapot és egy szelet meggyes pitét kap. 

A látogatók a két nap alatt idén is megkóstolhatnak számos meggyből készült: meggysört, meggybort, meggypálinkát és friss meggyből sem lesz hiány. A Meggyfesztivál 2014. június 6-7-én, a keceli Szabadság téren, a Városi Könyvtár melletti parkban várja a látogatókat. További információk, részletes program a rendezvény honlapján (www.meggyfesztival.hu) és a www.facebook.com/kecelimeggyfesztival oldalon található.

PROGRAMOK>>>