Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Kávépalota nyílt az Andrássy úton

Kávépalota nyílt az Andrássy úton

2011-08-04 Forrás: www.turizmus.com

Csütörtökön este megnyílt a világ egyik legkülönlegesebb kávészentélye az Andrássy úton. A magyar Champs-Élysées-n található, megújult mintabolt éppúgy a márkára jellemző életérzést közvetíti, mint a párizsi, londoni, vagy éppen Sao Paolo-i üzletek. Az anyagok eklektikus elegye, valamint a tágas eladótérben kialakított funkcionális területek a kávézás izgalmas élményét nyújtó Nespresso világába kalauzolják az ide betérőket.

A 180 négyzetméternyi eladótér megtervezésekor fontos szempont volt, hogy az egy légtérben található, különböző funkciójú területek eltérő, mégis harmonikus egészet alkotó hangulatokat tükrözzenek. A budapesti üzlet kialakításánál a helyiség "L" alakja adta a belső terek kialakításának alapját. A 6 méteres belmagasságú terei mellett helyet kaptak olyan kisebb, funkcionális területek is, amelyeket puha szőnyegek és melegséget sugárzó piros, vagy éppen bézs árnyalatú felületek tesznek otthonossá. A tervezők a sietős vásárlókra is gondoltak: a kávégépek kipróbálására szolgáló Piano Bar-ban például nem kell hosszú perceket töltenünk, itt az egyszerű, áttekinthető, gyors kávézás válik lehetővé.

Bár a Nespresso tervezői nemzetközi előírások alapján dolgoznak, minden városban van arra lehetőség, hogy az adott ország egyéni varázsát a belső terekben is visszaadják. A szentpéterváriban például színüket változtató, ragyogó led fényekkel ékesített lépcsősor testesíti meg a luxust, a budapesti kávézó különlegessége a belvárosi bérpalota grandiózus légterének köszönhetően kialakított, 4,3 méter magas, összesen 60 ezer kapszulát tartalmazó kapszulafal, illetve a különleges csillár.