Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » KávéBár Bazár a Corinthia Hotel Budapestben

KávéBár Bazár a Corinthia Hotel Budapestben

2013-02-22 Forrás: www.turizmus.com

Néhány éve még kevesen tudták, valójában mivel foglalkozik egy barista, és a bártenderek is inkább hangulatfelelősök voltak a pult mögött, mintsem az ízkísérletezés mesterei. Mára mindez változóban van, a bárpult szakembereinek feladata legalább annyira összetett és izgalmas, mint egy kreatív séfé. A február 23-24-i KávéBár Bazár rendezvény látogatói bepillantást nyerhetnek az italszakma fortélyaiba, kiderül, mit keres az indukciós lap és a fűszerarzenál a pultban, s a kávék, párlatok mellett ínyenc harapnivalókból sem lesz hiány. 

A rendezvénynek idén is az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest ad otthont, ahol több helyszínen zajlanak a programok. Kétnapos az Országos Barista Bajnokság, melyen öt kategóriában (Barista; Latte Art; Coffee in Good Spirits; Cup Tasters; Brewers Cups) indulnak a kávékészítés mesterei.

A hazai kávészakma fejlődését jelzi, hogy tavaly két kategóriának is magyar világbajnoka lett: Kis Zoltán a török kávé, vagyis cezve/ibrik legjobbja lett Bécsben, Orosz Ákos pedig bártender létére nyerte meg a Coffee in Good Spirits világversenyt Szöulban. Mindketten különleges, kóstolóval egybekötött bemutatót tartanak szombaton, s a napot az extrém Gerilla Art Show zárja, ahol a kávét biztos, hogy nem csészében szervírozzák...

A szakmabeliek egyöntetű véleménye, hogy a kávémesterek hasonlóan kifinomult ízérzékkel kell, hogy rendelkezzenek, mint a borászok, sommelier-ek. Egy jó minőségű kávé ugyanis legalább annyira összetett ízekkel és illatokkal bír, mint a bor, csak ismerni és érteni kell az adott termőterület és fajtakávé jellegzetességeit, a blendek tulajdonságait, a pörkölés hatását, és persze az sem mindegy, milyen eszközzel készül a kávé, a vízről nem is beszélve. Az egyre népszerűbb budapesti újhullámos kávébárok az espresso-technológia mellett olyan alternatív főzőeszközöket használnak, mint az AeroPress, Chemex, Kalita, amik rejtélyes nevük ellenére otthoni eszközként is egyszerűen és jól funkcionálhatnak.     

Híres, vagy épp kevésbé ismert, de mindenképp a legizgalmasabbnak tartott területekről hoznak kávékat a kiállítók, Kántor Enikő vezető barista párjával, Györffy Árpád séffel (Aranykaviár) pedig azt is megmutatja, hogy lehet tágítani a kávé-koktél-desszert fogalmát, mindezt kóstolással egybekötve.

Ugyancsak a Kávébár Bazár kísérőprogramja a február 24-i Magyar Koktél- és Flair Bajnokság, ahol több mint ötven bármixer versenyez látványos show keretében. A közönség és a szakmabeliek a versenyek mellett vezetett párlatkóstolókon ismerkedhetnek a rumokkal, whiskykkel, ginekkel, és egy Franciaországból érkező cognacmester, Christian Ferrand segít eligazodni a legexkluzívabb italok világában is.

A belépődíj magában foglalja a standoknál történő kávék és számos alkoholos termék díjtalan kóstolását, és a vezetett kóstolókon való részvételt. A kávék és párlatok mellé finom falatok is tartoznak, gasztro-partnereink promóciókkal, kedvezményes árú értékesítéssel, s rengeteg ínyencséggel várják a látogatókat a spanyol sonkáktól a kézműves macaronokig. 35 kiállító termékei és számos program között válogathatnak a résztvevők csupán egy koktél áráért. 

Kísérőesemények is bőven zajlanak, a Sarki Fűszeres Jamaica Blue Mountain kávéhetet tart, a nU Bor- és Bisztronómiában a kávétermelő országok konyhái ihlették meg a séfet, február 21-én nyitás előtti Friends&Family parti lesz a város legújabb bárjában, a Ráday utcai The GIN SHOP Budapest-ben. Szombat este zajlik a rendezvény Carnival@Buddha-Bar partija a Buddha-Bar Lounge-ban speciális koktéllappal és brazil táncosokkal, február 25-én pedig KávéBár-BAARPULT after partival zárjuk az eseményt a MIX Clubban.

 Időpont: 2013. február 23. szombat 10.00 – 19.00 óra között

               2013. február 24. vasárnap 10.00 – 20.00 óra között

 Helyszín: Corinthia Hotel Budapest - konferenciaközpont, 1074, Bp., Erzsébet krt. 49.

Részletes program és további információk: www.kavebar.hu