Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Interjú Szabó Csabával, a „Világ legszebb kávéháza” F&B directorával

Interjú Szabó Csabával, a „Világ legszebb kávéháza” F&B directorával

2012-01-26 Forrás: Boscolo New York Hotel Mint korábban beszámoltunk róla, a New York Cafét az U City Guides internetes turista kalauz megválasztotta a világ legszebb kávéházának (http://www.ucityguides.com/cities/top-10-cafes.html). Akkor megírtuk, hogy több internetes turisztikai és urbanisztikai portál is hírt adott ennek a kitüntető címnek az elnyeréséről. A közelmúltban pedig a Vasárnap Reggel című hetilap készített interjút Szabó Csabával a kávéház F&B igazgatójával.

A kávéház vezetője elmondta: „ A dobogós kávéházakból kiderül, hogy ez egy igen rangos elismerés – majd hozzátette – Sajnos Budapesten a New York nem annyira része a fővárosiak életének, inkább ünnepi kávéház a számukra, hiszen elsősorban a turisták látogatják. Ez nem csoda, hiszen minden útikalauzban benne vagyunk és ugyanúgy kötelező látványosságnak számít a New York a városlátogatók számára, mint a Hősök tere vagy a Halász bástya.” A kérdésre, hogy hogyan nyerhették el ezt a rangos díjat, a következőképp válaszolt: „A legnagyobb turistaszezonban vannak olyan napok, amikor több mint kétezer külföldi ül le nálunk egy kávéra. Ez a magyarázata, hogy szinte minden olyan szavazást, megnyerünk, amit turisták számára írnak ki bárhol a világon. A mostani első helyünk, szerencsére már a sokadik rangos elismerés." A cikk kitért arra is, hogy a New York hagyományai és múltja hogyan jelenik meg a mai kávéház programjaiban. Szabó Csaba elmondta, hogy a századelő művészvilágának hangulatát miként csempészik vissza a kávéház falai közé. Példájában éppen a jelenleg is zajló, Bárzongorista Versenyt említette:„…ebből a hangulatból szeretnék megidézni valamit azzal, hogy a bárzongoristák számára országos versengést hirdetünk. A New York ugyanis az egyik olyan hely, ahol még mindig minden nap élő zongorazene szórakoztatja a vendégeket."