Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Interjú Szabó Csabával, a „Világ legszebb kávéháza” F&B directorával

Interjú Szabó Csabával, a „Világ legszebb kávéháza” F&B directorával

2012-01-26 Forrás: Boscolo New York Hotel Mint korábban beszámoltunk róla, a New York Cafét az U City Guides internetes turista kalauz megválasztotta a világ legszebb kávéházának (http://www.ucityguides.com/cities/top-10-cafes.html). Akkor megírtuk, hogy több internetes turisztikai és urbanisztikai portál is hírt adott ennek a kitüntető címnek az elnyeréséről. A közelmúltban pedig a Vasárnap Reggel című hetilap készített interjút Szabó Csabával a kávéház F&B igazgatójával.

A kávéház vezetője elmondta: „ A dobogós kávéházakból kiderül, hogy ez egy igen rangos elismerés – majd hozzátette – Sajnos Budapesten a New York nem annyira része a fővárosiak életének, inkább ünnepi kávéház a számukra, hiszen elsősorban a turisták látogatják. Ez nem csoda, hiszen minden útikalauzban benne vagyunk és ugyanúgy kötelező látványosságnak számít a New York a városlátogatók számára, mint a Hősök tere vagy a Halász bástya.” A kérdésre, hogy hogyan nyerhették el ezt a rangos díjat, a következőképp válaszolt: „A legnagyobb turistaszezonban vannak olyan napok, amikor több mint kétezer külföldi ül le nálunk egy kávéra. Ez a magyarázata, hogy szinte minden olyan szavazást, megnyerünk, amit turisták számára írnak ki bárhol a világon. A mostani első helyünk, szerencsére már a sokadik rangos elismerés." A cikk kitért arra is, hogy a New York hagyományai és múltja hogyan jelenik meg a mai kávéház programjaiban. Szabó Csaba elmondta, hogy a századelő művészvilágának hangulatát miként csempészik vissza a kávéház falai közé. Példájában éppen a jelenleg is zajló, Bárzongorista Versenyt említette:„…ebből a hangulatból szeretnék megidézni valamit azzal, hogy a bárzongoristák számára országos versengést hirdetünk. A New York ugyanis az egyik olyan hely, ahol még mindig minden nap élő zongorazene szórakoztatja a vendégeket."