Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » IV. Virányosi Méz és Lekvár Fesztivál

IV. Virányosi Méz és Lekvár Fesztivál

2013-10-11 Forrás: www.utisugo.hu
 Idén immáron negyedik alkalommal rendezi meg Méz és Lekvár Fesztiválját a Virányosi Közösségi Ház.

 
A hagyománnyá vált eseményen minden eddiginél népszerűbb fellépők gondoskodnak a jó hangulatról.

A rendezvény, amelyre 2013. október 12-13-án kerül sor a Virányos-Kútvölgy-Zugliget határán fekvő közművelődési intézményben, azzal a céllal jött létre, hogy teret adjon az őstermelőknek termékeik bemutatására, a természetes alapanyagú élelmiszerek, méz és lekvár készítmények népszerűsítésére. A szervezők fontosnak tartják az egészséges táplálkozás propagálását, de emellett természetesen kulturális programok is kísérik a vásárt.

12-én, szombaton 10 órakor Fonti Krisztina, XII. kerületi alpolgármester nyitja meg a rendezvényt, ekkor kerül sor a kerületi iskolák számára kiírt rajzverseny díjainak átadására is. (Jelentkezési határidő: szeptember 30.) Az ünnepélyes pillanatokat a Csillagszemű Gyermek-táncegyüttes bemutatója teszi még emlékezetesebbé, majd a gyerekek kreatív játszóházban mutathatják meg ügyességüket, ahol többek közt mézeskalács figurákat süthetnek ki a Kenderkóc Népi Játszóház vezetésével. A mozgékonyabbak ugráló-várat vehetnek birtokukba az udvaron, ha pedig kijátszották magukat, 11 órától Szalóki Ágival és Dés Andrással mókázhatnak tovább.


Kora délután judo, zumba és társastánc bemutatót láthatnak az érdeklődők, majd ismét a gyerekeké a terep: a Népmesék Világa Kulturális Egyesület vezetésével bekukkanthatnak az Aranykaptárba, amely 16 órától egy mesés kalandjáték otthona lesz. Mesemondással, ügyességi feladatok teljesítésével, társasjátékban való részvétellel pontokat gyűjthetnek, amelyekért értékes ajándékokat kapnak majd. 17.30-tól jelmezverseny keretében kerestetik a Fesztivál méhecskéje! 18 órától a fesztivál „házi zenekara”, a M.É.Z. tart tánctanítással egybekötött koncertet.

13-án, vasárnap 9 órától Csiri-biri babatorna, angol nyelvi játékok (Helen Doron) és interaktív zenei foglalkozás (Hangszervarázs) várja a piciket, 11 órától pedig az Eszter-lánc mesezenekar hívja őket táncba. Kora délután az Óbudai Mozgásművészeti Iskola tart bemutatót, fél 4-től pedig Bigyó és Kamilla bohóc csetlik-botlik a nagyérdemű előtt, hogy végezetül értékes nyereményeket sorsoljanak ki a tombolát vásárlók közt.

A méz-, lekvár- és egyéb árusok mindkét napon 9 órától este 6-ig várják a kóstolni és vásárolni vágyókat. A koncertek kivételével a rendezvény programjai ingyenesen látogathatóak.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, akiknek nem titkolt célja, hogy minden korosztály megtalálja a neki megfelelő programot, és a családok vidáman, önfeledten tölthessék együtt a Virányosi Közösségi Házban az október második hétvégéjét.

A műsorváltoztatás joga fenntartva!