Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » II. Kürtőskalács Fesztivál

II. Kürtőskalács Fesztivál

2014-10-09 Forrás: http://www.kurtoskalacsfesztival.hu/budapest  A belváros szíve októberben ismételten megtelik a mennyei kürtőskalácsok illatával, ugyanis a Vitéz Kürtős idén ősszel újra megszervezi a Kürtőskalács Fesztivált, melynek elsődleges célja továbbra is kürtőskalács, mint hungarikum népszerűsítése, eredeti, hagyományos faszénparázson való készítési módjának megismertetése, ezáltal pedig a magyar tradíciók ápolása.

      

A kürtőskalács, mely régen Erdélyben az egyházi ünnepek süteménye volt, mára szinte minden fesztivál és gasztronómiai rendezvény elengedhetetlen velejárója, ezért úgy gondoltuk, hogy itt az idő egy olyan fesztivál szervezésének, ahol a kürtőskalácsé a főszerep. Ám eltérőn a hasonló gasztrofesztiváloktól itt nem az egyes kürtős- kalács készítők mutatkoznak be termékeikkel, ezen a rendezvényen arra fektetünk hangsúlyt, hogy az érdeklődők mindent megtudjanak erről az egyszerre hagyományos és megújúlásra képes modern finomságról: a történetéről, a hagyományáról, az elkészítési módozatairól.

A 2. Kürtőskalács Fesztivál, Budapest legíny- csiklandóbb és legillatosabb fesztiválja idén a Városligetben, a Vajdahunyad vár előtti terü- leten kap helyet. A hagyományteremtő rendezvényen idén is az ízletes kürtőskalács lesz a főtéma: faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú ízvariációban és számos méretben lesz kapható. A tavaly bemutatkozott Kürtőske - az igazi modern minikalács, és kürtőskalács ínyencségek, mint Csokicseppes kürtőskalács, Kürtős Krémes, Kürtős Karikák, vagy Kürtős Csapágy mellett, idén is szolgálunk kuriózumokkal. Továbbá a Csináld magad! kézműves foglalkozáson kicsik és nagyok egyaránt ki- próbálhatják a tésztakelesztés és szénkezelés művészetét. A fesztivál csúcspontjaként pedig újra lesz Nagy Közös Sütés, melyet idén be- jegyzünk a Magyar Rekordok könyvébe, felállítva a Kürtőskalács egyszerre sütés rekordját! 

Az idei fesztiválnak pedig díszvendége is lesz, mégpedig a Lehel Kürtősház Székelyudvarhelyről, akik székely népvisetbe öltözve mutatják be mesterségük fortélyait.

Természetesen nem maradnak el a színes programok, koncertek, és gyermekelőadások sem! Valamint kürtőskalács mellett kézműves vásár, mesterségbemutatók és gasztro különlegességek is várják a látogatókat.

Várunk szeretettel, szívvel-lélekkel!

A Vitéz Kürtős csapata


PROGRAMOK>>>