Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben

2014-04-11 Forrás: www.utisugo.hu A szentendrei Skanzen legnépszerűbb fesztiválján a keresztények egyik legnagyobb ünnepén, Szent György napjának közeledtével, a híres pásztor szenthez kapcsolódó hagyományok, szokások elevenednek meg.

A szentendrei Skanzen legnépszerűbb fesztiválján a keresztények egyik legnagyobb ünnepén, Szent György napjának közeledtével a híres pásztor szenthez kapcsolódó hagyományok, szokások elevenednek meg, melyek közül sok a feledés homályába veszett. Ezek a hagyományok elevenednek majd fel, a néphitben nagy jelentőséggel bíró Szent György naphoz kapcsolódó rontáselhárító szokások és szerencsevarázslások jelennek meg a Skanzen portáin. 

Lesz Szent György napi kincskeresés, ahol minden látogató egy kincskereső térképpel a kezében találhatja meg a Skanzenben elrejtett kincseket, de lesz Szent György napi kilövés is, vagyis a bánatok kikiáltása, amikor bárki megszabadulhat régóta hordozott terhétől, bánatától.

TELEPÜLÉS: Szentendre

CÍM: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

TELEFON: 26 502-500,

E-MAIL: latogato@sznm.hu

WEBOLDAL: www.skanzen.hu

NYITVATARTÁS: 04.20-04.21.