Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben

2014-04-11 Forrás: www.utisugo.hu A szentendrei Skanzen legnépszerűbb fesztiválján a keresztények egyik legnagyobb ünnepén, Szent György napjának közeledtével, a híres pásztor szenthez kapcsolódó hagyományok, szokások elevenednek meg.

A szentendrei Skanzen legnépszerűbb fesztiválján a keresztények egyik legnagyobb ünnepén, Szent György napjának közeledtével a híres pásztor szenthez kapcsolódó hagyományok, szokások elevenednek meg, melyek közül sok a feledés homályába veszett. Ezek a hagyományok elevenednek majd fel, a néphitben nagy jelentőséggel bíró Szent György naphoz kapcsolódó rontáselhárító szokások és szerencsevarázslások jelennek meg a Skanzen portáin. 

Lesz Szent György napi kincskeresés, ahol minden látogató egy kincskereső térképpel a kezében találhatja meg a Skanzenben elrejtett kincseket, de lesz Szent György napi kilövés is, vagyis a bánatok kikiáltása, amikor bárki megszabadulhat régóta hordozott terhétől, bánatától.

TELEPÜLÉS: Szentendre

CÍM: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

TELEFON: 26 502-500,

E-MAIL: latogato@sznm.hu

WEBOLDAL: www.skanzen.hu

NYITVATARTÁS: 04.20-04.21.