Rendezvényhelyszínek

Híreink

02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

24

Nyári kávészünet akció az ARCadia Hotel Budapestben!

 A 2017.07.10 és 2017.08.20. közötti teremfoglalásokhoz bővített kávészünet ( kávé-tea, szénsavas és rostos üdítők, ásványvíz + sós és édes aprósütemények, gyümölcs ) áll rendelkezésre alapáron.

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben

2014-04-11 Forrás: www.utisugo.hu A szentendrei Skanzen legnépszerűbb fesztiválján a keresztények egyik legnagyobb ünnepén, Szent György napjának közeledtével, a híres pásztor szenthez kapcsolódó hagyományok, szokások elevenednek meg.

A szentendrei Skanzen legnépszerűbb fesztiválján a keresztények egyik legnagyobb ünnepén, Szent György napjának közeledtével a híres pásztor szenthez kapcsolódó hagyományok, szokások elevenednek meg, melyek közül sok a feledés homályába veszett. Ezek a hagyományok elevenednek majd fel, a néphitben nagy jelentőséggel bíró Szent György naphoz kapcsolódó rontáselhárító szokások és szerencsevarázslások jelennek meg a Skanzen portáin. 

Lesz Szent György napi kincskeresés, ahol minden látogató egy kincskereső térképpel a kezében találhatja meg a Skanzenben elrejtett kincseket, de lesz Szent György napi kilövés is, vagyis a bánatok kikiáltása, amikor bárki megszabadulhat régóta hordozott terhétől, bánatától.

TELEPÜLÉS: Szentendre

CÍM: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

TELEFON: 26 502-500,

E-MAIL: latogato@sznm.hu

WEBOLDAL: www.skanzen.hu

NYITVATARTÁS: 04.20-04.21.