Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Hungarikum Hétvége

Hungarikum Hétvége

2014-07-25 Forrás: http://budapest.utisugo.hu/programok/hungarikum-hetvege-694677.html

 
Július 24-27. között rendezik meg a Hungarikum Hétvégét, ahol mind a 41 magyar nemzeti büszkeséggel találkozhatnak a látogatók egy családi programokkal teli hosszú hétvégén.


    


A rendzvény nem csak a családosoknak szól, hanem mindazoknak, akik kíváncsiak a hungarikumokra. A hétvégén fellépnek a Fölszálott a Páva résztvevői, néptánccsoportok, a Budapesti Operettszínház művészei, valamint a 100 tagú Cigányzenekar.

A Hungarikum Hétvége egy kulturális és gasztronómiai fesztivál Magyarország nemzeti értékeinek bemutatására. A táncház módszertől a operettig, a 100 tagú cigányzenekartól a solymászatig, a halasi csipkétől a herendi és zsolnay porcelánig, a csabai kolbásztól a hízott libáig, a pálinkától a tokaji aszúig, a szikvízen és a kalocsai paprikán keresztül a karcagi birkapörköltig: minden ami szemnek, szájnak, fülnek ingere, megtalálható lesz a Budai Várban

A színpadi programok mellett számos helyen kóstolhatunk borokat és hungarikum étkeket, megismerkedhetünk a solymászat rejtelmeivel és divatbemutatók keretében láthatjuk majd a matyó és a kalocsai népművészet remekeit is. A rendezvény illeszkedik ahhoz a Földművelésügyi Minisztérium által is támogatott kampányhoz, amely a hungarikumokat mutatja be. A rendezvény fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, Földművelésügyi Miniszter.

„A rendezvény fő célja, hogy hozzájáruljon a magyar öntudaterősödéséhez, értékalapú nemzettudatot segítsen kialakítani, megismertesse a hungarikumokat a magyarokkal és járuljon hozzá a büszkeség érzetének kialulásához, illetve segítse az országimázs erősödését a Magyarországra látogató turisták körében” – emelte ki Pap Krisztián, a Magyar Ízek Alapítvány alapítója.

A rendezvény másik célja, hogy a turisták is ismerjék meg értékeinket. Ehhez egy olyan időszakot választottak a szervezők, amikor jelentős számú turista látogat az országba. A Forma-1 Magyar Nagydíjnak ugyanis körülbelül 200 ezer látogatója van, amelynek 80%-a külföldi. Ekkor a külföldiek átlagosan 3,1 napot töltenek nálunk. „A mi célunk, hogy azt kommunikáljuk az ideérkező külföldi vendégeknek, hogy ha Forma-1 futamon kívűl csak egy programot van idejük megnézni, akkor ez legyen az, mert itt ismerheti meg a leggyorsabban, legszórakoztatóbb módon Magyarországot. Ezért dolgozunk együtt” – tette hozzá Pap Krisztián.

Jegyárak:

Felnőtt napijegy: 2 000 Ft

4 napos bérlet: 6 000 Ft

Gyerekeknek 12 éves korig a belépés ingyenes!

PROGRAMOK>>>