Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » HÍR-es Íznapok immár 5. alkalommal

HÍR-es Íznapok immár 5. alkalommal

2012-08-23 Forrás: www.turizmus.com A HÍR-es Íznapok a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóságának saját szervezésében idén immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a városligeti Vajdahunyadvárban, 2012. augusztus 25-26-án. A rendezvény fő célja a Vidékfejlesztési Minisztérium által 2002-ben elindított Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) gyűjteményben szereplő különleges alapanyagok és termékek ismertebbé tétele, terjesztésük támogatása.

A HÍR-es Íznapokat 2011-ben a két nap alatt mintegy 8 ezer látogató kereste fel, ami köszönhető a színes és változatos színpadi programoknak, a faházakban kiállított tradicionálisan magyar élelmiszereknek és a kerengőben kialakított színvonalas kézműves udvarnak is. Idén hasonlóan sikeres rendezvénnyel készülnek a szervezők, melyre még a tavalyinál is több látogatót várnak.

Az előző évekhez hasonlóan most is színes programkínálattal vonzzák az érdeklődőket, így valamennyi korosztály megtalálhatja a számítását. A rendezvényre kitelepülnek az ország különböző területeiről származó, a HÍR gyűjteményben szereplő termékek előállítói, akik berendezett faházakban és vitrinekben mutatják be portékáikat a nagyközönségnek. Az élelmiszeripari bemutatón olyan különleges, regionális, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet, mint pl. a borjúkötél. Az esemény keretében a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyes termelők számára is megjelenési lehetőséget biztosít. A két nap során így mindezen termékek megkóstolhatók lesznek, egyes specialitások elkészítését pedig a helyszínen is végigkísérhetik az érdeklődők. Akik pedig Magyarország turisztikai kínálatából szeretnének kóstolót kapni, azoknak érdemes felkeresniük az MT Zrt. standját, ahol a belföldi úti tippek mellett turisztikai kiadványokkal is ellátják a látogatókat. Az MT Zrt. faházában továbbá a Vidékfejlesztési Minisztérium munkatársai a HÍR védjeggyel kapcsolatban szakmai információt nyújtanak. 

A szervezők a színpadi kísérőprogramokkal is a hagyományos magyar értékeket igyekeznek majd megmutatni, így szerepet kap a néptánc és az olyan népi hangszerek, mint például a citera és a cimbalom. A színpadon fellép Wolf Kati és Vastag Csaba. A gyerekek nagy örömére idén is lesz mesemondó, ügyességi vetélkedő, ingyenes játszóház és arcfestés is. 

A HÍR-es Íznapok részletes programja az alábbi linkre kattintva tekinthető meg: http://www.facebook.com/HIRes.Iznapok