Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Három napig egy helyen a Gasztroangyal hősei!

Három napig egy helyen a Gasztroangyal hősei!

2014-06-27 Forrás: http://www.gasztroangyal.hu/

 

 

Három napig egy helyen a Gasztroangyal hősei! 

„A műsor már túl jár a 100. adáson, és nagyon szeretném, ha minél többen megismerhetnék szereplőinket, vendéglátóinkat, mert így át tudnak adni a világnak valamit a jókedvükből a termékeiken, ízeken, recepteken keresztül. Mindabból, amit így tudok egyszerűen megfogalmazni: Magyarország finom.

Amíg nem találják fel az ízeket és illatokat közvetítő televíziót, addig ez a legjobb ötletem...”

                                                                                                                       Borbás Marcsi

A Gasztroangyal hétvége, mely az MTVA támogatásával valósul meg, 2014. július 4-6. között kerül megrendezésre Budapesten, a Millenáris Parkban. A sorozat legkarizmatikusabb szereplői - gazdák, termelők, borászok, vendéglősök- kaptak meghívást az eseményre, hiszen ők tudják a leghitelesebben megmutatni a magyar vidék gasztronómiai értékeit. Ebben a három napban Budapestre hozzuk egész Magyarországot, hogy az érdeklődők elsőkézből ismerhessék meg a vidéki életet, a hagyományos és modern gazdálkodást, a magyar ízeket és hagyományokat. Az esemény fővédnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Nem csupán vásárt és kiállítást szervezünk. Azt szeretnénk, ha a résztvevő gazdák át is adhatnának valamit tudásukból a látogatóknak. Az érdeklődők személyesen élhetik át a Gasztroangyal utazásait és kalandjait, megízlelhetik azokat a kincseket, melyek gyakran egy messzi vidék kis tanyáján rejtőznek. Ahogy a műsorral, úgy a rendezvénnyel is szeretnénk felhívni a figyelmet a kézműves, hagyományos, minőségi és magyar termékek fontosságára, és azokra az emberekre, akik kétkezi munkájukkal készítik ezeket.

„A közelmúltban elsöprő erővel tört fel a nosztalgia és a kíváncsiság az iránt, hogy mit keresünk mi, magyarok valójában a konyhában. E közben hétköznapi emberek - mit sem törődve a trendekkel - csinálják a dolgukat odahaza: növényeket ültetnek, állatokat nevelnek és őrzik, fejlesztik elődeik receptjeit. Az világos, hogy ők mit keresnek a gasztronómiában: örömöt és boldogságot. Ők lettek a Gasztroangyal főszereplői, a nézők kedvencei.” – mondta Borbás Marcsi

A személyes találkozáson és kóstoláson túl a látogatók recepteket gyűjthetnek és praktikákat leshetnek el, legyen szó hússütésről, kenyérdagasztásról vagy lekvárok, szörpök és savanyúságok befőzéséről. 

A sok tematikus fesztiválon túlmutatva, ez a rendezvény átfogja az egész magyar gasztronómiát a termelőktől, a kézműveseken át a konyhaasztalig. A legnagyobbnak és legizgalmasabbnak ígérkező gasztronómiai eseményen a kiállítók folyamatosan bemutatókat tartanak, kóstolókkal kedveskednek, valamint árusítják portékáikat. Megmutatják egy-egy alapanyag sokszínűségét is: számtalan burgonya, paradicsom, paprika vagy babfajta megismerésére és különféle elkészítési módjára kaphatnak tanácsot a látogatók. Meghívott hírességek és chefek bemutatók keretében sütnek-főznek egész nap. Az érdeklődők megkóstolhatják a műsorban látott Gasztroangyal recepteket: a bajai halászlétől a karcagi birkapörköltön át a legnépszerűbb ételek készülnek majd el. Meggyőződésünk, hogy a Gasztroangyal hétvégén a magyar vidék legvonzóbb arcát mutathatjuk be.

Az esemény házigazdája természetesen Borbás Marcsi, akivel személyesen is találkozhatnak a látogatók ezen a hétvégén. A központi helyen kialakításra kerülő konyhaszigeten Marcsi több fogást is elkészít, melyeket bárki megkóstolhat.

A Gasztroangyal sorozat 2011-ben indult és hamar a közszolgálati televízió emblematikus produkciójává nőtte ki magát. Az ország elsőszámú gasztroműsora kimagaslóan magas nézőszámmal fut.
További információk>>>