Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Gyöngyöző Napok az Egykettőben

Gyöngyöző Napok az Egykettőben

2013-05-03 Forrás: http://egyketto.eu/gyongyozo-napok/


A Gyöngyöző Napok az Egykettő és a Bortársaság közös fesztiválja, mely először kerül megrendezésre. A rendezvény nem véletlenül kapta a nevét, hiszen főszerepben a habzóborok lesznek, melyekből a legújabb évjárat termékeit ismerheti meg, aki ellátogat május 1. és 11. között az Egykettő Fröccsligetbe. Ezek a borok, annyira frissek, hogy a nagyközönség számára nem is érhetőek el, most debütálnak a Gyöngyöző Napok alatt. Természetesen nem csak az italok, hanem az ételek is fontos szerepet kapnak, főleg az új tésztaételek mellé próbálhatóak ki ezek a habzó különlegességek, nagy szakértelemmel összepárosítva, hogy minél teljesebb legyen az élmény. Csirkemájjal töltött zöld derelye spenótmártással, piros burgonyanudli bakonyi laskagombával, kecsketúrós fekete csusza ropogós kacsatepertővel, szélesmetélt lecsóval és szürkemarha kolbásszal. Különleges tésztaételekkel készülnek a különleges habzóborok mellé.

          

A borokat saját készítőik is bemutatják május 1-11. között, a csütörtöki, pénteki és szombati estéken 18 és 22 óra között. 

Május 1-én indul az Egykettő DJ verseny, ezt követően pedig a csütörtök, péntek, szombat estéken 7 DJ játszik majd felváltva az Egykettő Fröccsligetben. Lenny, Endy, Chi Korea, Tobi, TMX, OnOff és Gomes. Ők azok, akik egész májusban versenyeznek majd a közönség kegyeiért. A műfaj, amit képviselnek sokszínű! Downtempo, deep house, bossa, funk, soul house, nu jazz, jazzy house, lounge, garage, bootleg, mash up, swing, r’n’b, funky, jazz, house. Lazuláshoz, bemelegítéshez, flörtöléshez ajánlják! A közönség dönt. A szavazás részleteiről az Egykettő honlapján lehet többet megtudni.

Május 1-én az Alkohol Tusa is extra kiadással jelentkezik. Az Egykettő felnőtteknek szóló játszóháza minden héten szerdán este várja a soha fel nem növő felnőtteket. A játékokkal egyszerre 4-6 fő tud játszani, 15-30 percesek. Május 1-én az Egykettő Fröccsliget nyitása alkalmából extra játékokkal készülnek délután kettő órától. Fröccsöntés, Darts a’la carte, Retro reklámfelismerés és még sorolhatnánk. Alkohollal kapcsolatos kérdések, játékok, kihívások. Erre lehet számítani.

Rengeteg meglepetéssel és finomsággal készülnek, légy részese az élménynek, nyisd meg itt a szezont, és az Egykettő Fröccsligetet!

Gyöngyözőborok a Gyöngyöző napokon:

 Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Salve, 2012, Pannonhalma (Pinot blanc, Fűszeres tramini, Rajnai rizling)

 Konyári: Lollipop, 2012, Dél-Balaton

 Konyári: Lollipop Rosé, 2012, Dél-Balaton

 Sauska: Gyöngyözőbor, 2012, Tokaj (Furmint, Hárslevelű, Chardonnay)

 Sauska: Gyöngyözőbor Rosé, 2012, Villány (Kékfrankos, Syrah, Cabernet)

 Gedeon: Perle, 2012, Kunság (Sárfehér és Ezerjó)

 Gedeon: Perle Rosé, 2012, Kunság (Kékfrankos) 

A Gyöngyöző Napokon jelen lévő borászok: 

 május 1. szerda– Bortársaság képviselője

 május 2. csütörtök – Sauska Pincészet (Katona Dániel)

 május 3. péntek– Pannonhalmi Apátsági Pincészet (Illés Tamás)

 május 4. szombat – Konyári Pincészet (Konyári Dániel)

 május 9. csütörtök – Gedeon Pincészet (Loháti Szabolcs, Varga Árpád)

 május 10. péntek – Sauska Pincészet (Katona Dániel)

 május 11. szombat – Gedeon Pincészet (Loháti Szabolcs)