Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Gasztronómiai időutazás a Londoni Múzeumban

Gasztronómiai időutazás a Londoni Múzeumban

2012-08-16 Forrás: www.turizmus.com

Évszázadokon átívelő gasztronómiai időutazásra invitál a Londoni Múzeum, amely a régmúlt korok szakácsművészetével ismerteti meg az érdeklődőket. Az intézmény szeptembertől december végéig tanfolyamokat szervez, amelyek keretében a résztvevők neves séfek vezetésével elsajátítják négy korszak - a római, az angolszász, a György korabeli, valamint a viktoriánus konyha legnépszerűbb fogásainak elkészítését - olvasható a Current Archaeology régészeti hírportálon.

Minden kurzus a korabeli asztali etikettnek és kulináris divatirányzatoknak szentelt előadással kezdődik, majd a hallgatók rég elfeledett receptek szerint főznek. A római kori kalandozásban segíti őket Apicius 1. századi mesterszakács híres receptkönyve (De opsoniis et condimentis sive de arte coquinaria II.), és az ételek mellett azt is megtanulhatják, hogy miként kell elkészíteni a fűszeres halszószt, a garumot.

Nemcsak a korai receptkönyv, hanem régészeti leletek is segítenek megismertetni a hallgatóságot az angolszász kor étkeivel, főzési-sütési eljárásaival, sőt "szemléltető eszközként" szolgál a bayeux-i falikárpit is, amelynek alkotói 75 különálló jelenetben képregényszerűen jelenítették meg az 1064 és 1066 közötti évek történéseit.

A résztvevők megismerkedhetnek a György-kori Anglia asztali örömeivel, és reális képet kaphatnak a viktoriánus konyhaművészetről is, amelyet a közfelfogás szerint az egészségtelen étkek, a zsíros húsok és a túlfőzött zöldségek uraltak.