Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Gasztronómiai és fesztiválpark épül Békéscsabán

Gasztronómiai és fesztiválpark épül Békéscsabán

2012-08-13 Forrás: www.turizmus.com


Gasztronómiai és fesztiválpark épül egy több mint 1,3 milliárd forintos turisztikai beruházás keretében Békéscsabán, az új létesítményeket a tervek szerint 2014 nyarán adják át. Opauszky Zoltán polgármesteri kabinetvezető csütörtökön az MTI-nek elmondta: a CsabaPark elnevezésű projekt költsége 1,347 milliárd forint, a program európai uniós és hazai támogatás segítségével, önerő nélkül valósulhat meg.

Utalt arra, hogy Békéscsaba turisztikai pályázata zöld utat kapott, a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság szerdán döntött 34 kiemelt, a Regionális Operatív Programok keretéből megvalósuló turisztikai beruházásról.

Opauszky Zoltán hozzátette: a kivitelezési munkálatok a tervek szerint 2013 első negyedévében indulhatnak el és egy év alatt fejeződnek be, a látogatók a tervek szerint 2014 nyarán vehetik birtokba a kialakítandó létesítményeket.

Tájékoztatása szerint Békéscsaba önkormányzata 2012-ben nyújtott be pályázatot a CsabaPark megvalósítására. A projekt a csabai kolbász hagyományaira és szórakoztatásra épülő élménypark megvalósításáról szól, célja méltó helyszínt biztosítani a nemzetközi hírű Csabai Kolbászfesztiválnak és a többi országos hírű városi rendezvénynek, különleges élményt nyújtani a városba érkező vendégeknek, bemutatni a város és térsége épített örökségét.

A beruházás keretében a fesztiválterületen kiépül a teljes infrastruktúra, utak és parkolók létesülnek. A központi épület egy 1500 négyzetméteres "kolbászudvar-látogatóközpont" lesz, ahol a turisták interaktív program keretében részesei lehetnek egy hagyományos, falusi disznóvágásnak és kolbászkészítésnek, fogyaszthatnak és vásárolhatnak a termékekből, és a kolbászkészítés történetét is megismerhetik.

Épül továbbá egy 2800 négyzetméteres fesztiválcsarnok, a gyerekeknek pedig egy 2500 négyzetméteres tematikus park Óriások konyhája néven, itt a kicsik játékos módon ismerkedhetnek meg a hajdani falusi udvarok állat- és növényvilágával, valamint a kolbász és egyéb helyi ételek elkészítésének fortélyaival - közölte Opauszky Zoltán.