Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Filmtúrák Budapesten

Filmtúrák Budapesten

2013-05-17 Forrás: http://www.turizmus.com/cikk/index/1/10002/turizmus_hirek/25198


Angelina Jolie, Brad Pitt, Madonna, Antonio Banderas, Bruce Willis vagy éppen Robert Pattinson egyaránt dolgoztak már Budapesten, még akkor is, ha fővárosunk épp Buenos Airest, Moszkvát, Berlint vagy Párizst játszotta. Az ő nyomukba eredhetünk egy új kezdeményezés segítségével.

         

A filmturizmusban rejlő lehetőségeket felismerve egy lelkes fiatal csapat hosszas kutatásban fogott és az eredményeket – a Budapesten forgatott kasszasikerek helyszíneinek szakszerű bemutatását – immár másokkal is megosztják. A Moviewalking a városban több útvonalon kalauzolja a vendégeket az Evita temetésének hátterét adó Szépművészeti Múzeumtól kezdve a Bel Ami kedvéért Champs-Elyséenek maszkírozott Andrássy úton át a Schwarzenegger által is körbelőtt Budai Várig. 

A túrák három téma mentén- Kémek a várban, Világvárosok találkozása és Hősök nyomában – indulnak, gyalogosan vagy autóbusszal, de a szervezők tervei között szerepel csoportok vagy baráti társaságok részére egyedi túrák összeállítása is. Az idegenvezető munkáját az egyes helyszínekhez köthető fényképek, illetve tableten vetített filmrészletek segítik. 

A túrák a budapesti lakosoknak is izgalmasak lehetnek és segítenek megérteni, hogy egy négy-öt napra lezárt utca miért szerepel alig fél percig egy filmben? 

További információ: www.moviewalking.com