Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Ékszerdoboz lehetne a Budai Vár

Ékszerdoboz lehetne a Budai Vár

2011-03-22 Forrás: www.turizmus.com A KÖZTI képviseletében Potzner Ferenc építész-művészettörténész elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyik lehetséges koncepcióról van szó, de abban mindenki egyetértett, hogy a fejlesztés immár elodázhatatlan.
A foghíjak, üres telkek beépítése az egyik legfontosabb cél, a másik a barlangrendszer integrálása. Jelenleg a Vár terei parkolóként működnek, ami meglehetős luxus a város turisztikailag kiemelt részén. Elengedhetetlen a parkolás és a közlekedés megoldása. Ehhez mozgójárdák és liftek kellenének, amelyek értelmetlenné tennék a Várba való behajtást.
Az építész szerint – idézi a Várnegyed című kerületi újság a szakembert – olyan fejlesztéseket kell végrehajtani, amelyek idevonzzák a turistát, de nem teszik skanzenné vagy csupán idegenforgalmi látványossággá a város történelmi magját.
A fantáziadúsabb megoldások közé tartozna a kis földalatti Budára való átvezetése, amely már nem először tűnik fel városfejlesztési tervekben, és a közvetlen dunai kikötőkapcsolat.
A Vár tereinek funkcióját is újjá kellene gondolni. A fejlesztést Potzner Ferenc szerint a Várbazárral kellene kezdeni.