Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Ékszerdoboz lehetne a Budai Vár

Ékszerdoboz lehetne a Budai Vár

2011-03-22 Forrás: www.turizmus.com A KÖZTI képviseletében Potzner Ferenc építész-művészettörténész elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyik lehetséges koncepcióról van szó, de abban mindenki egyetértett, hogy a fejlesztés immár elodázhatatlan.
A foghíjak, üres telkek beépítése az egyik legfontosabb cél, a másik a barlangrendszer integrálása. Jelenleg a Vár terei parkolóként működnek, ami meglehetős luxus a város turisztikailag kiemelt részén. Elengedhetetlen a parkolás és a közlekedés megoldása. Ehhez mozgójárdák és liftek kellenének, amelyek értelmetlenné tennék a Várba való behajtást.
Az építész szerint – idézi a Várnegyed című kerületi újság a szakembert – olyan fejlesztéseket kell végrehajtani, amelyek idevonzzák a turistát, de nem teszik skanzenné vagy csupán idegenforgalmi látványossággá a város történelmi magját.
A fantáziadúsabb megoldások közé tartozna a kis földalatti Budára való átvezetése, amely már nem először tűnik fel városfejlesztési tervekben, és a közvetlen dunai kikötőkapcsolat.
A Vár tereinek funkcióját is újjá kellene gondolni. A fejlesztést Potzner Ferenc szerint a Várbazárral kellene kezdeni.