Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Ékszerdoboz lehetne a Budai Vár

Ékszerdoboz lehetne a Budai Vár

2011-03-22 Forrás: www.turizmus.com A KÖZTI képviseletében Potzner Ferenc építész-művészettörténész elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyik lehetséges koncepcióról van szó, de abban mindenki egyetértett, hogy a fejlesztés immár elodázhatatlan.
A foghíjak, üres telkek beépítése az egyik legfontosabb cél, a másik a barlangrendszer integrálása. Jelenleg a Vár terei parkolóként működnek, ami meglehetős luxus a város turisztikailag kiemelt részén. Elengedhetetlen a parkolás és a közlekedés megoldása. Ehhez mozgójárdák és liftek kellenének, amelyek értelmetlenné tennék a Várba való behajtást.
Az építész szerint – idézi a Várnegyed című kerületi újság a szakembert – olyan fejlesztéseket kell végrehajtani, amelyek idevonzzák a turistát, de nem teszik skanzenné vagy csupán idegenforgalmi látványossággá a város történelmi magját.
A fantáziadúsabb megoldások közé tartozna a kis földalatti Budára való átvezetése, amely már nem először tűnik fel városfejlesztési tervekben, és a közvetlen dunai kikötőkapcsolat.
A Vár tereinek funkcióját is újjá kellene gondolni. A fejlesztést Potzner Ferenc szerint a Várbazárral kellene kezdeni.