Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Drakula Expressz 2013 - Élményvonattal Erdélybe

Drakula Expressz 2013 - Élményvonattal Erdélybe

2013-10-24 Forrás: www.programturizmus.hu
A kora reggeli indulás után a vonaton – a mára hagyománnyá vált – pálinkával és kísérő falatkával üdvözöljük utasainkat. Az utazás során Mitikus totóval, zenével, és a mellettünk elsuhanó táj ismertetésével múlatjuk az időt. A gyermekeket töklámpás készítéssel, rajzolóversennyel és egyéb izgalmas játékokkal várják munkatársaink.

Az utazást idén – főleg a vasútbarátok számára – izgalmasabbá teszi, hogy Békéscsabáig a Drakula Expressz a Csabai kolbászfesztiválra tartó Élményvonattal közösen közlekedik, majd szétcsatolás után a Drakula Expressz utasai folytatják útjukat Partium felé. (A vonatok hazafelé külön szerelvényként közlekednek.)

A határra fél 10-kor érkezünk, ahol a visszatérő utasainknak már ismerős hamisítatlan erdélyi fogadtatásban lesz részünk áfonyalikőrrel és kürtőskaláccsal.

Érkezés Dévára 14.30-kor, ahol ismét meglátogatjuk a Böjte Csaba testvér által létrehozott, nemzetközi hírnévnek örvendő Gyermekmentő Központot (Ferences Rendi Árvaház), ahol a gyermekek műsora után adományozási lehetőség várja az utasokat.Ha tavaly sikerült, idén is menni fog! Meghódítjuk Déva várát! Két jegytípust állítottunk össze. A Felvonós jegy (A) azokra vár, akik kényelmesen szeretnének a várba feljutni, míg a „jobb kondiban lévőknek” a kellemes, 30 perces, hegyre felvezető sétát, a Fiatalos kihívás (B) jegyet ajánljuk, melyhez a frissítős vándorbatyut mi biztosítjuk. A várban elfogyasztott fogadóital után Annát kimentjük, majd ereszkedünk is alább, hiszen a vár aljában várnak ránk az autóbuszok, amikkel útnak indulunk Vajdahunyad felé, megidézendő Drakula szellemét.

Erdély egyik legépebben megmaradt kastélya, Vajdahunyad vára megtekintése után kezdődik az igazi buli! A vár előtti téren a Huszárok Csárdája mellett felállított sátorban együtt megvacsorázunk, majd kezdődhet a mulatság! A menü egy nyárs, 3 miccs, kenyér, mustár sör vagy ásványvíz. Lehetőség lesz vásárolni pálinkát, bort, kürtőkalácsot és ajándéktárgyakat.

A vacsora után visszabuszozunk a dévai vasútállomásra, ahol már várja a vonat a kedves vendégeket. Vonatozás vissza 23:00 órakor, nosztalgia diszkó és álarcos bál az Orfeum kocsiban, visszaérkezés Budapestre reggel negyed hatkor.

Időpont:

2013. október 26. /szombat/ - 2013. október 27. /vasárnap/További információk...