Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Drakula Expressz 2013 - Élményvonattal Erdélybe

Drakula Expressz 2013 - Élményvonattal Erdélybe

2013-10-24 Forrás: www.programturizmus.hu
A kora reggeli indulás után a vonaton – a mára hagyománnyá vált – pálinkával és kísérő falatkával üdvözöljük utasainkat. Az utazás során Mitikus totóval, zenével, és a mellettünk elsuhanó táj ismertetésével múlatjuk az időt. A gyermekeket töklámpás készítéssel, rajzolóversennyel és egyéb izgalmas játékokkal várják munkatársaink.

Az utazást idén – főleg a vasútbarátok számára – izgalmasabbá teszi, hogy Békéscsabáig a Drakula Expressz a Csabai kolbászfesztiválra tartó Élményvonattal közösen közlekedik, majd szétcsatolás után a Drakula Expressz utasai folytatják útjukat Partium felé. (A vonatok hazafelé külön szerelvényként közlekednek.)

A határra fél 10-kor érkezünk, ahol a visszatérő utasainknak már ismerős hamisítatlan erdélyi fogadtatásban lesz részünk áfonyalikőrrel és kürtőskaláccsal.

Érkezés Dévára 14.30-kor, ahol ismét meglátogatjuk a Böjte Csaba testvér által létrehozott, nemzetközi hírnévnek örvendő Gyermekmentő Központot (Ferences Rendi Árvaház), ahol a gyermekek műsora után adományozási lehetőség várja az utasokat.Ha tavaly sikerült, idén is menni fog! Meghódítjuk Déva várát! Két jegytípust állítottunk össze. A Felvonós jegy (A) azokra vár, akik kényelmesen szeretnének a várba feljutni, míg a „jobb kondiban lévőknek” a kellemes, 30 perces, hegyre felvezető sétát, a Fiatalos kihívás (B) jegyet ajánljuk, melyhez a frissítős vándorbatyut mi biztosítjuk. A várban elfogyasztott fogadóital után Annát kimentjük, majd ereszkedünk is alább, hiszen a vár aljában várnak ránk az autóbuszok, amikkel útnak indulunk Vajdahunyad felé, megidézendő Drakula szellemét.

Erdély egyik legépebben megmaradt kastélya, Vajdahunyad vára megtekintése után kezdődik az igazi buli! A vár előtti téren a Huszárok Csárdája mellett felállított sátorban együtt megvacsorázunk, majd kezdődhet a mulatság! A menü egy nyárs, 3 miccs, kenyér, mustár sör vagy ásványvíz. Lehetőség lesz vásárolni pálinkát, bort, kürtőkalácsot és ajándéktárgyakat.

A vacsora után visszabuszozunk a dévai vasútállomásra, ahol már várja a vonat a kedves vendégeket. Vonatozás vissza 23:00 órakor, nosztalgia diszkó és álarcos bál az Orfeum kocsiban, visszaérkezés Budapestre reggel negyed hatkor.

Időpont:

2013. október 26. /szombat/ - 2013. október 27. /vasárnap/További információk...