Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Csokoládé Napok Debrecenben

Csokoládé Napok Debrecenben

2014-03-14 Forrás: www.utisugo.hu

 Idén tavasszal ismét fölszáll a Csokoládé Napok léghajója és Debrecen felé veszi útját. Immáron második alkalommal adnak randevút egymásnak a Kölcsey Központban a csokoládérajongók és hazai kézműves csokoládé gyártás mesterei.

Még több csokoládékészítő, újdonság és bemutató szórakoztatja a közönséget március utolsó hétvégéjén. A csokoládé mindenki számára a boldogságot, a gyermekkor iránti nosztalgiát, a szenvedélyt és egy magasabb szintű élvezetet jelent. Szeretnénk, ha ezt látogatóink is megtapasztalnák, és más szemmel néznének erre a nagy múltra visszatekintő, minden érzékszervünket megérintő különleges csemegére. A tavalyi közönségszavazatok alapján idén már Debrecen csokoládéját is megkóstolhatjuk!


 

Debrecen város csokoládéját, a város kézműves csokoládéboltjának mesterei, Paulovichné Nagy Nerella és Mercs Emese készítették. A különleges édesség a tavaly nagy sikerrel megrendezett I. Debreceni Csokoládé Napokon a közönség által javasolt ízvilágot, a mézeskalácsot és a mogyorót tükrözi.

Egyszer egy évben, igazi családi csemege ez a program, hiszen mindenki talál kedvére való elfoglaltságot. Ízelítő a kínálatból: Sütöde ahol mindenki elkészítheti saját süteményét olimpiai bajnok pékmesterünk segítségével, Csokigyár (bonbonkészítő bemutató, saját csoki dekorációkészítés), személyes találkozás a hazai kézműves édességgyártás legjobbjaival, például Szántó Tiborral. Lesz kávébab pörkölés és barista bemutató, kakaóbab pörkölés, marcipán „szobrászat” Bakos Lászlóval, grillázs és cukorkakészítő bemutató, és még sok-sok érdekes program, látni, szagolni, ízlelni való vár mindenkit! A legkisebbekről sem feledkezünk meg, így az édes játszótér ismét megnyitja kapuit.

Fontos, hogy idén a belépőjeggyel vásárolni is lehet, hiszen a jegyen található kuponokat 600 Ft értékben csokoládéra, és ezen kívül még több kupont egyéb programokra, szolgáltatásokra lehet beváltani (Pl.: Csokigyár, csokiszökőkút) Nem titkolt célunk, hogy a tudatos csokoládé- és a minőségi édességfogyasztás épp oly egyértelmű legyen, mint például a kulturált borfogyasztás. Szeretnénk, ha megismerkednének vendégeink a területszelektált, egyenesen a kakaóbabból gyártott csokoládékkal (bean to bar), vagy az ízfokozók, adalékanyagok nélkül készült bonbonokkal. Ebbe a színes és ízletes új világba kalauzolnak el minden érdeklődőt a kézműves csokoládégyártás legjobbjai. Érdemes időt szánni minden kiállítóra, hiszen szívesen megosztják tapasztalataikat, tudásukat vendégeinkkel, legyen szó a terroir elméletről, a temperálás rejtelmeiről, vagy a jó minőségű granache krém otthoni előállításáról.Ajánlatok néhány csokoládé manufaktúra és kiállító a kínálatból:

Szántó Tibor (díjnyertes been to bar csokoládékkal)

Bakos Marcipán (marcipánok mindenből – dióból, kókuszból és persze mandulából)

Fragola (az ország legfinomabb fagyija, hihetetlen ízekben – menta csoki, szilvapálinka, bazsalikomos eper), 

Radics Mézeskalács (évszázados hagyományok és receptúrák igazi debreceni ízek), 

PM Choco (a helyi csokoládé fellegvár – bonbonok, minden mennyiségben), 

Bonbonier (kívül – belül csoki, csoki dobozok bonbonnal töltve), 

Lady Levander, 

Choco Card, 

Levande Chocolate, 

Pelle-Molnár Csokoládémanufaktúra („vegytiszta” csoki, semmi adalék), 

Rimóczi Art (a grillázs guru), 

Csokicsel (szerszémok és kütyük csokiból – a látszat csal), 

Fabric Csoki (nem csak a szájnak, a szemnek is – a legszebb csokik) 

Sokkoládé, Csokiss, Yetti Choco és még sokan mások.


Jegyárak: 

Felnőtt: 1600 Ft 

Gyermek: 1300 Ft