Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Csillagmánia

Csillagmánia

2014-07-04 Forrás: http://bnpi.hu/hir/csillagmania-egesz-ejszakas-csillagaszati-program-julius-5-en-1175.html

 
Egész éjszakán át tartó távcsöves csillagászati megfigyelés és meteor vadászat Felsőtárkány közelében július 5-én.

Ezen a júliusi nyári éjszakán egész estés csillagászati megfigyelést szervezünk Felsőtárkány közelében a dolomit bánya udvarában. A BNPI az első 20 jelentkező számára tábori ágyakat, és hálózsákokat biztosít. A várhatóan kellemes és felhőtlen éjszakai égbolt alatti rendezvény összes résztvevőjének meleg itallal is kedveskedünk. A program előre láthatólag hajnalig fog tartani, mindeközben nyílt- és gömbhalmazokat, csillagvárosokoat, ködöket, csillagképeket, és reményeink szerint sok meteort fogunk tudni megfigyelni

     

Az éjszaka során egy 20 centiméteres Schmidt-Cossegrain típusú robottárvcső lesz segítségünkre:

Megközelítés autóval: Felsőtárkány - Hotel Táltos parkolója a találkozási pont: LINK,  Innen vezetővel gyalogosan a kőbányáig, mely könnyű sétával elérhető (a gyalogút hossza 30-35 perc) Zseblámpa ajánlott! 

Találkozó időpontja a parkolóban: 2014. július 5. (szombat), 21:30 

Megközelítés autóbusszal: Egerből 22:40-kor menetrendszerinti autóbusz indul Felsőtárkányba, mely 22:57-kor érkezik oda. Megálló: Fűtőház, innen 40 perces sétával a tanösvény jelzést követve érhető el a program helyszíne.Részvételi díj: 1500 Ft/fő, mely a helyszínen fizetendő.

A programon való részvétel jelentkezéshez kötött! Név, email, telefonszám megküldése szükséges 2014. július 4-ig az okoturisztika@bnpi.hu email címre.


PROGRAMOK>>>