Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » Csillagmánia

Csillagmánia

2014-07-04 Forrás: http://bnpi.hu/hir/csillagmania-egesz-ejszakas-csillagaszati-program-julius-5-en-1175.html

 
Egész éjszakán át tartó távcsöves csillagászati megfigyelés és meteor vadászat Felsőtárkány közelében július 5-én.

Ezen a júliusi nyári éjszakán egész estés csillagászati megfigyelést szervezünk Felsőtárkány közelében a dolomit bánya udvarában. A BNPI az első 20 jelentkező számára tábori ágyakat, és hálózsákokat biztosít. A várhatóan kellemes és felhőtlen éjszakai égbolt alatti rendezvény összes résztvevőjének meleg itallal is kedveskedünk. A program előre láthatólag hajnalig fog tartani, mindeközben nyílt- és gömbhalmazokat, csillagvárosokoat, ködöket, csillagképeket, és reményeink szerint sok meteort fogunk tudni megfigyelni

     

Az éjszaka során egy 20 centiméteres Schmidt-Cossegrain típusú robottárvcső lesz segítségünkre:

Megközelítés autóval: Felsőtárkány - Hotel Táltos parkolója a találkozási pont: LINK,  Innen vezetővel gyalogosan a kőbányáig, mely könnyű sétával elérhető (a gyalogút hossza 30-35 perc) Zseblámpa ajánlott! 

Találkozó időpontja a parkolóban: 2014. július 5. (szombat), 21:30 

Megközelítés autóbusszal: Egerből 22:40-kor menetrendszerinti autóbusz indul Felsőtárkányba, mely 22:57-kor érkezik oda. Megálló: Fűtőház, innen 40 perces sétával a tanösvény jelzést követve érhető el a program helyszíne.Részvételi díj: 1500 Ft/fő, mely a helyszínen fizetendő.

A programon való részvétel jelentkezéshez kötött! Név, email, telefonszám megküldése szükséges 2014. július 4-ig az okoturisztika@bnpi.hu email címre.


PROGRAMOK>>>