Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » CET-beruházás, a főváros átnevezné a létesítményt

CET-beruházás, a főváros átnevezné a létesítményt

2012-08-02 Forrás: www.turizmus.com

 
Budapest önkormányzata gondolkodik a CET-épületegyüttes átnevezésén, és új funkciókkal is ellátná a Duna-parti épületet - közölte Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes pénteken Budapesten. A CET épületében tartott sajtótájékoztatón a városvezető azt mondta, azért gondolkodnak a név megváltoztatásán, mert újra akarják gondolni a projektet, és olyan funkciókat akarnak találni az épületnek, amelyek méltók a főváros egyik legszebb Duna-parti telkén álló létesítményhez.


 
 

A CET a Central European Time (közép-európai idő) rövidítése, de az épület nem Közép-Európáról, hanem Budapestről, a Dunáról és Magyarországról szól, ennek figyelembevételével keresnek új kulturális, gasztronómiai és közösségi tartalmat - tette hozzá Bagdy Gábor.

A főpolgármester-helyettes elmondta, az elkövetkezendő egy hónapban műszakilag és kereskedelmileg is átvilágítják az épületet, illetve a projektet, így a jelenlegi építési és egyéb hibákat ki tudják javítani. Erről és a belsőépítészeti helyreállításokról a tervező holland Kas Oosterhuis-szal is egyeztetni fognak - mondta.

Arról, hogy mikor nyithat meg az épület az érdeklődők előtt, Bagdy Gábor azt mondta, az egy hónapos átvizsgálás után tudnak konkrét menetrendet készíteni.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a legelső feladatuk a közterületek átadása lesz, így az épület parkolóit használatba tudják venni az autósok, valamint a területen húzódó kerékpárutat is mihamarabb át szeretnék adni.

Bagdy Gábor kérdésre válaszolva elmondta, hogy meg akarnak állapodni a kivitelezőkkel, így azok pénzhez juthatnak, de megállapodásra törekednek a beruházó Porto Investment céggel is.

A főpolgármester-helyettes közölte: biztosan kijelenthető, hogy a korábbi szerződés szerinti 32 milliárd forint helyett a városnak mintegy 10 milliárd forintjába kerülhet az épület.

Budapest szerdán vette birtokba az épületet, miután a kivitelezők a Fővárosi Ítélőtábla június 19-i ítéletének megfelelően átadták azt a fővárosnak. 

A Duna-parti Közraktáraknál, Ferencváros területén megépített, mintegy 27 ezer négyzetméteres létesítményt 2010 augusztusában kellett volna befejezni. A CET tavaly tavasszal kezdődött műszaki átadás-átvételi eljárását időközben leállították, a belső beépítéshez nem fogtak hozzá, az épület jelenleg üresen áll.