Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » CET-beruházás, a főváros átnevezné a létesítményt

CET-beruházás, a főváros átnevezné a létesítményt

2012-08-02 Forrás: www.turizmus.com

 
Budapest önkormányzata gondolkodik a CET-épületegyüttes átnevezésén, és új funkciókkal is ellátná a Duna-parti épületet - közölte Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes pénteken Budapesten. A CET épületében tartott sajtótájékoztatón a városvezető azt mondta, azért gondolkodnak a név megváltoztatásán, mert újra akarják gondolni a projektet, és olyan funkciókat akarnak találni az épületnek, amelyek méltók a főváros egyik legszebb Duna-parti telkén álló létesítményhez.


 
 

A CET a Central European Time (közép-európai idő) rövidítése, de az épület nem Közép-Európáról, hanem Budapestről, a Dunáról és Magyarországról szól, ennek figyelembevételével keresnek új kulturális, gasztronómiai és közösségi tartalmat - tette hozzá Bagdy Gábor.

A főpolgármester-helyettes elmondta, az elkövetkezendő egy hónapban műszakilag és kereskedelmileg is átvilágítják az épületet, illetve a projektet, így a jelenlegi építési és egyéb hibákat ki tudják javítani. Erről és a belsőépítészeti helyreállításokról a tervező holland Kas Oosterhuis-szal is egyeztetni fognak - mondta.

Arról, hogy mikor nyithat meg az épület az érdeklődők előtt, Bagdy Gábor azt mondta, az egy hónapos átvizsgálás után tudnak konkrét menetrendet készíteni.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a legelső feladatuk a közterületek átadása lesz, így az épület parkolóit használatba tudják venni az autósok, valamint a területen húzódó kerékpárutat is mihamarabb át szeretnék adni.

Bagdy Gábor kérdésre válaszolva elmondta, hogy meg akarnak állapodni a kivitelezőkkel, így azok pénzhez juthatnak, de megállapodásra törekednek a beruházó Porto Investment céggel is.

A főpolgármester-helyettes közölte: biztosan kijelenthető, hogy a korábbi szerződés szerinti 32 milliárd forint helyett a városnak mintegy 10 milliárd forintjába kerülhet az épület.

Budapest szerdán vette birtokba az épületet, miután a kivitelezők a Fővárosi Ítélőtábla június 19-i ítéletének megfelelően átadták azt a fővárosnak. 

A Duna-parti Közraktáraknál, Ferencváros területén megépített, mintegy 27 ezer négyzetméteres létesítményt 2010 augusztusában kellett volna befejezni. A CET tavaly tavasszal kezdődött műszaki átadás-átvételi eljárását időközben leállították, a belső beépítéshez nem fogtak hozzá, az épület jelenleg üresen áll.