Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Budapest Folk Fest

Budapest Folk Fest

2013-04-18 Forrás: Budapest Music CenterA Budapest Folk Fest gálakoncertjén elmerülünk a folkban és premium zenei élmények várnak ránk. 

Lukács Miklós-Borbély Mihály duó

Lajkó Félix lemezbemutató koncertje

David Yengibarjan trio, vendég: Gevorg Dabaghyan (AM)

Az ördög hegedűse ezúttal citerán játszik… Lajkó Félix ugyanolyan lélegzetelállító virtuozitással, elmélyült művészi érzékenységgel és zsenialitással kezeli a citerát mint a hegedűt. Ez élete első, gyermekkori, és ezért különösen kedves hangszere. Először a tavalyi Budapest Folk Fest nyitókoncertjén játszott közönség előtt citerán. Az eltelt év során számos hazai és külföldi koncerten formálódott az a zenei anyag, amely végül a most megjelent Mező című lemezen testet öltött. Amit ma ezen a hangszeren technikailag és művészileg el lehet játszani, azt hallhatjuk a koncerten, ebben biztosak lehetünk, semmi másban nem. Közreműködik: Brasnyó Antal brácsa, Kurina Ferenc bőgő, Kurina Mihály cimbalom

 

A lemezbemutató előtt a cimbalom egyik legnyitottabb, számos formációban játszó muzsikusa, Lukács Miklós ad szólókoncertet, majd a koncert második felében csatlakozik hozzá a Borbély Mihály fúvós is. A két művészt összeköti az a műfaji nyitottság, improvizációs gazdagság és jó értelemben vett előadói könnyedség, bátorság, amely csak a legnagyobbakra jellemző. Régi kapcsolat ez; számos formációban játszottak együtt, legutóbb például emlékezetes volt Borbély Mihály tárogatóra írott versenyművének bemutatója a MÜPÁ-ban, ahol Lukács Miklós is közreműködött. 

A késő esti koncerten a BMC jazztermében David Yengibarjan trióját és különleges örmény vendégüket, Gevorg Dabaghyant hallhatják a résztvevők. Egyfajta búcsúkoncert is lesz ez, hiszen a magyar zenei szcénán fontos szerepet betöltő Yengibarjan májusban végleg hazaköltözik Jerevánba, búcsút mondva Magyarországnak. Az örmény származású tangóharmonikás otthon folytatja művészi pályáját; a Budapest Folk Festen adott koncertje egyik utolsó fellépése lesz elutazása előtt. Ezúttal hazai zenésztársát látja vendégül, Gevorg Dabaghyant, aki az örmény népi hangszer, a duduk világhírű képviselője. A koncerten megismerhetjük ezt az ősi, duplanádas fúvóshangszert, a dudukot, amely több Közel-Keleti országban megtalálható, de az örmény mesterek vitték tökélyre. Dabaghyan Jerevánban többször játszott együtt Yengibarjannal. 

A teljes program a BMC új zenei központjában lesz.