Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » Bárzongorista Verseny második elődöntő

Bárzongorista Verseny második elődöntő

2012-01-17 Forrás: Boscolo New York Hotel Vasárnap ismét megtelt zongoraszóval és érdeklődővel a világ legszebb kávéháza. Alig maradt üres szék a második fordulóban. A 11 versenyző saját musical egyveleggel készült.A szabadon választott darab eljátszása után, a helyszínen húzták ki melyik szám lesz a kötelező produkció. Nyári Károly zsűri elnök 15 ismert és népszerű magyar dalt jelölt meg, amiből fel kellett készülniük a zongoristáknak. A helyszíni húzás eredményeképp előfordult, hogy egy dal több feldolgozásban is elhangzott az este folyamán.A zsűri a tegnapi alkalommal is inkább értékelte a játékosságot, az érzelmességet és az előadás élvezhetőségét, mint a technikai tudást. Nyári Károly zsűri elnök külön köszönetet mondott a közönségnek, akik egyre nagyobb létszámban érdeklődnek a Bárzongorista Verseny eseményei iránt. Mint mondta: ez is alátámasztja azt, hogy a műfajnak létjogosultsága van a mai világban. Szentpéteri Csilla a legfontosabb élménynek a költői, lírai, romantikus, lobbanékony pillanatok megélést nevezte. Rakonczai Viktor hozzátette: számára a legfontosabb tanulság az volt, hogy a kötelező dalok előadásába ki-hogyan tudta a saját személyiségét beletenni.

Az este végén ismét három versenyző került a zsűri elé. Közülük Gallyas Lakatos Róbertet engedték tovább zongorázni az ítészek. A másik két versenyző Almási Antal és Balogh Tamás továbbjutása csak addig volt kétséges, amíg az érettségi előtt álló versenyző be nem jelentette: visszalép a párbaj lehetőségétől, ezzel az egész versenytől. Almási Antal így az internetes szavazók segítsége nélkül is visszakerülhetett a mezőnybe. A következő, január 29-i forduló ismét újabb kihívások elő állítja a művész urakat.

Amennyiben helyet szeretnének foglalni a következő fordulók valamelyikére, vagy szeretnék megnézni a produkciókat, esetleg további információkat, érdekességeket szeretnének megtudni a versenyről, keressék fel a www.barzongorista.hu honlapot.