Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » Luxusétterem a 122.-en

Luxusétterem a 122.-en

2011-02-03 Forrás: http://www.pto.hu/post/1/2102Múlt hétvégén megnyílt a világ legmagasabb épületének étterme. A 828 méter magas, felhők fölé magasodó Burj Khalifa 122. emeletére 422 méter magasra kell lifteznünk, a luxusgyrosért. A utcaszint és az égbe tornyosuló antennák között alig félúton elhelyezkedő étterem így is 92 méterrel magasabbról kínálja a pazar panorámát, mint a második helyezett, a torontói CN torony tetején 360 fokban folyamatosan körbeforduló vendéglátóipari egység.


Természetesen nem csak a torony magas, hanem az árak is. Dubaiban vagyunk, így ezen meg sem lepődünk. Csak az asztalfoglalásért fejenként AED450-t (25 000 Ft) kell kicsengetni a publikus, míg AED650-t (35 000 Ft) a privát részben. Az ugyan nem derül ki, hogy ez a nem csekély beugró lefogyasztható-e vagy sem, de ha lefogyasztható is, a minimum keret könnyen feltölthető, ugyanis csak egy 5 órai tea kerül  AED350-ba (20 000 Ft), míg plusz AED200-ért (10 000 Ft) kérhetünk mellé pár szem kekszet, rágcsálnivalót a lounge részben. Az étlap egyelőre nem publikus, de ezek szerint egy 2 fős, három fogásos vacsora borral nem nagyon áll meg 1000 euró alatt. Hacsak a 2 emelettel feljebb lévő kilátóba szeretnénk felmenni (ez nem jogosít az étterembe való belépésre) az kb. 5600 Ft-ból megúszhatjuk.


Úgy látszik ezek az árak nem riasztják a helyi közönséget, hiszen a 80 + 120 fő fogadására alkalmas 1000 m2 alapterületű étterem a nyitást követő héten eddig minden nap teltházat jelentett. Marc Dardenne, az Emaar vezérigazgatója pedig biztos benne, hogy ez a jövőben sem lesz másképpen.

Az Emaar, amely a térség egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő cége nem kevesebb, mint 1,5 milliárd dollárt (300 milliárd Ft) invesztált az Emirátusok elnökéről Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nahayan-ról elnevezett toronyba. A megalomán felhőkarcoló az At.mosphere  étterem és a 160 szobás Giorgio Armani design hotel mellett irodáknak, lakásoknak és természetesen számtalan luxusmárka képviseletének ad helyet.