Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Feb

GERBEAUD ESKÜVŐ NAP - 2016. 02. 28.

 Az év legromantikusabb napjának közeledtével, a Gerbeaud Ház szeretettel várja a Nagy Napra készülődő párokat és érdeklődőket Átrium dísztermében, melyet 2013-ban „az év esküvőhelyszínének választottak”.

Részletek...

25Sze

Esküvői bemutató a Columbus Hajón!

 Immáron kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az esküvői bemutató a Columbus Hajón 2015.október 04-én, vasárnap 15 órától. 

Hagyománnyá vált, hogy minden év októberében megrendezik a bemutatót az egybekelni vágyók nagy örömére.

Részletek...

 
Főoldal » Aktuális hírek » A bajmóci kastély és a szepesi vár a legszebbek között

A bajmóci kastély és a szepesi vár a legszebbek között

2012-12-03 Forrás: http://www.turizmus.com/cikk/index/2/10002/turizmus_hirek/22327

 Az Offtoeurope.com utazási portál megjelentette a 25 legszebb európai vár és kastély toplistáját. Erre a toplistára két szlovákiai gyöngyszem is felkerült, mégpedig a bajmóci kastély és a szepesi vár.

                                                                                                                                                                                   

A szlovákiai bajmóci kastély az egyik legszebb és legromantikusabb kastély egész Európában. A 12. századi kastély a leglátogatottabbak egyike. A várban többféle fesztivál is megrendezésre kerül, sőt, termeiben akár esküvők tartására is lehetőség van", így jellemzi a szlovákiai kastélyt az utazási portál.

De a legszebb európai várak ranglistáját összeállító szerzők figyelmét a szepesi vár sem kerülte el. A lista összeállítói felhívják az utazók figyelmét arra, hogy a szepesi vár egyike Európa legrégebbi várainak. A 12. századi vár ezen kívül azzal is büszkélkedhet, hogy az UNESCO világörökségének is része. 

Az említett szlovákiai várak a toplistán olyan híres kastélyok után szerepelnek, mint amilyen a franciaországi Versailles és Mont Saint-Michel, az angliai Windsor, a németországi Frankenstein, a lengyelországi Malbork, vagy a romániai Bran kastélya.