Rendezvényhelyszínek

Híreink

02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

24

Nyári kávészünet akció az ARCadia Hotel Budapestben!

 A 2017.07.10 és 2017.08.20. közötti teremfoglalásokhoz bővített kávészünet ( kávé-tea, szénsavas és rostos üdítők, ásványvíz + sós és édes aprósütemények, gyümölcs ) áll rendelkezésre alapáron.

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » A bajmóci kastély és a szepesi vár a legszebbek között

A bajmóci kastély és a szepesi vár a legszebbek között

2012-12-03 Forrás: http://www.turizmus.com/cikk/index/2/10002/turizmus_hirek/22327

 Az Offtoeurope.com utazási portál megjelentette a 25 legszebb európai vár és kastély toplistáját. Erre a toplistára két szlovákiai gyöngyszem is felkerült, mégpedig a bajmóci kastély és a szepesi vár.

                                                                                                                                                                                   

A szlovákiai bajmóci kastély az egyik legszebb és legromantikusabb kastély egész Európában. A 12. századi kastély a leglátogatottabbak egyike. A várban többféle fesztivál is megrendezésre kerül, sőt, termeiben akár esküvők tartására is lehetőség van", így jellemzi a szlovákiai kastélyt az utazási portál.

De a legszebb európai várak ranglistáját összeállító szerzők figyelmét a szepesi vár sem kerülte el. A lista összeállítói felhívják az utazók figyelmét arra, hogy a szepesi vár egyike Európa legrégebbi várainak. A 12. századi vár ezen kívül azzal is büszkélkedhet, hogy az UNESCO világörökségének is része. 

Az említett szlovákiai várak a toplistán olyan híres kastélyok után szerepelnek, mint amilyen a franciaországi Versailles és Mont Saint-Michel, az angliai Windsor, a németországi Frankenstein, a lengyelországi Malbork, vagy a romániai Bran kastélya.