Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » A bajmóci kastély és a szepesi vár a legszebbek között

A bajmóci kastély és a szepesi vár a legszebbek között

2012-12-03 Forrás: http://www.turizmus.com/cikk/index/2/10002/turizmus_hirek/22327

 Az Offtoeurope.com utazási portál megjelentette a 25 legszebb európai vár és kastély toplistáját. Erre a toplistára két szlovákiai gyöngyszem is felkerült, mégpedig a bajmóci kastély és a szepesi vár.

                                                                                                                                                                                   

A szlovákiai bajmóci kastély az egyik legszebb és legromantikusabb kastély egész Európában. A 12. századi kastély a leglátogatottabbak egyike. A várban többféle fesztivál is megrendezésre kerül, sőt, termeiben akár esküvők tartására is lehetőség van", így jellemzi a szlovákiai kastélyt az utazási portál.

De a legszebb európai várak ranglistáját összeállító szerzők figyelmét a szepesi vár sem kerülte el. A lista összeállítói felhívják az utazók figyelmét arra, hogy a szepesi vár egyike Európa legrégebbi várainak. A 12. századi vár ezen kívül azzal is büszkélkedhet, hogy az UNESCO világörökségének is része. 

Az említett szlovákiai várak a toplistán olyan híres kastélyok után szerepelnek, mint amilyen a franciaországi Versailles és Mont Saint-Michel, az angliai Windsor, a németországi Frankenstein, a lengyelországi Malbork, vagy a romániai Bran kastélya.