Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » A Women’s Wine World sorozat

A Women’s Wine World sorozat

2013-02-14 Forrás: EgykettőAz Egykettő és a Budapest FUNZINE bemutatja:

A Women’s Wine World sorozatot


Találkozzanak három női borásszal, kóstolják meg ízletes falatokkal kísért csodálatos boraikat! Osszák meg velük véleményüket, és élvezzék a női energiák felszabadulását!

Az este három főszereplő hölgye:

Matolcs Sára – Etyeki Kúria

Pfneiszl Katrin & Birgit – Pfneiszl Pincészet

Helyszín: Egykettő Borbisztró

Időpont: Február 20. 19 óra

Belépési díj: 5.000 Ft (magában foglalja a borokat, ételek, csevegést, csacsogást)

Előzetes regisztráció szükséges!

Regisztrálni itt lehet!

Hisszük, hogy a bor, ha női, akkor egyszerűen más energiái vannak, hogy a bor, ha női, akkor megjelenik benne egy feminin felhang, a bor, ha női, akkor van benne némi szexepil. A borász pedig, ha nő, másként prezentálja a saját borát, mint egy férfi. Éppen ezért vállaltuk fel azt, hogy kéthetenként minden szerda este egy újabb női borász páros beszélget vendégeinkkel, a borkóstolón résztvevőkkel.
 

A borsorról és az ételsorról:

Pfneiszl Pincészet – Sopron

Pink Sparkelina gyöngyözőbor (Rozé Shiraz) 2011

Cékla, frisssajt terrine

Távoli Világ házasítás (Malbec, Cabernet, Sangiovese, Shiraz, Zinfandel) 2010

Kacsa, sütőtökpüré

Kékfrankos Smoke on the lake 2008

Libazúza, meggyszósz

Etyeki Kúria  – Etyek

Etyeki Kúria – Pinot Noir 2011

Vadkacsa rilett, paradicsom

Etyeki Kúria – Chardonnay 2010

Csirke, saláta, alma

Etyeki Kúria – Sauvignon Blanc 2011

Lazac tatár, barna pirítós, téli spárga

 

Bemutatjuk a hölgyeket!
 

Matolcsy Sára

Az 1996-ban alapított Etyeki Kúria az Etyek-budai borvidék egyik legismertebb pincészete. Tulajdonosa az Ottrubay család, a munkát Matolcsy Sára birtokigazgató és Mérész Sándor borász irányítja. A Kúria kezdettől fogva a borvidék adottságaihoz jól illeszkedő, friss, ropogós, reduktív technológiával készülő borok mellett kötelezte el magát, ez azonban nem jelent kizárólagosságot, hisz kínálatukban van kisfahordós érlelést kapott chardonnay és hordóban érlelt pinot noir is. Matolcsy Sára szakmai tapasztalata igen sokrétű, vállalatfinanszírozás,  controlling és projekt menedzsment területen különböző pozíciókat töltött be a Wright Investors Services Inc, Milford, CT –nél, ahol végül Mutual Funds Executive pozícióból váltott az Egyeki Kúria ügyvezetői posztjára. Matolcsy Sára mottója: ”Ugyanannyi energiát igényel, hogy boldogok vagy boldogtalanok legyünk, én inkább boldog akarok lenni!”

Pfneiszl Katrin és Pfneiszl Birgit

 

Pfneiszl egy barátságos családi pincészet az ország nyugati csücskében. A birtokot a család két huszonéves lánya irányítja sokakat megszégyenítő szakértelemmel. Pfneiszl Birgit és Katrin felháborítóan fiatalok és még annál is jobb borokkal lepik meg a borkedvelő közönséget. A Pfneiszl Pincészet teljes egészében családi vállalkozásként indult, amelyet 1993-ban alapítottak, és amelynek borai 2004-ben jelentek meg a piacon. A borászatot Pfneisl Franz és Elisabeth hozta létre, majd 2006-ban lányaik kezébe adták az irányítást. Pfneisl Birgit a borász diploma megszerzését követően néhány évig külföldön, neves és elismert pincészeteknél dolgozott. Majd 2006-óta teljes egészében az ő felelőssége mindennemű borászati és pincemunka az itthoni vállalkozáson belül. Katrin is beleszeretett a bortermelésbe, s ő foglalkozik a helybeni értékesítéssel és a marketinggel.  Az ország nyugati csücskéből, Sopronból érkező lányok osztrák gyökerekkel rendelkeznek, mégis Magyarországon találták meg számításaikat. A fiatalok életszeretete, frissessége és energiája boraikban is kiérezhető.