Rendezvényhelyszínek

Híreink

15Sze

Felejthetetlen élmény - Nosztalgia sétahajózás a Dunán

 Budapesti városnézés és sétahajózás a Dunán, hogy a hajózás egész évben élmény legyen! Nyári szezonban motorcsónakázással, őszi-téli szezonban pedig sétahajó bérléssel állunk kedves Vendégeink rendelkezésére.

Részletek>>>

 
02Aug

Motorcsónakázás a Dunán!

 Budapesti városnézés, vízi sportok, rendezvényhajó és privát jacht bérlés. Látta már a várost a vízről, hasította már a vizet szélsebesen a napsütésben? Ha egy felejthetetlen élményt szeretne, mi tudjuk a megoldást! www.motorcsonakazasadunan.hu

Részletek>>>

Főoldal » Aktuális hírek » A New York Café Bárzongorista verseny első fordulója

A New York Café Bárzongorista verseny első fordulója

2011-12-09 Forrás: Boscolo New York Hotel A „Világ legszebb kávéházában” meghirdetett verseny első fordulójában – december 4-én – még mind a 13 versenyző bemutathatta bravúros zongorajátékát. Az egyéni produkció mellett Orosz János kottaörökségéből kellett egy szabadon választott darabot játszaniuk. Áma következő fordulóba már csak 12-en juthatnak be. A zsűri és a közönség szavazatát összesítve 10 versenyző jutott egyenes ágon tovább. A három, legkevesebb pontot kapott zongoristából pedig a zsűri egy versenyzőt még „megmenthetett”. Almási Antal, egy kis izgalom után, biztonságban várhatja a következő fordulót. A két kiesés közeli versenyző Gallyas Lakatos Róbert és Ifj. Mága Zoltán. Közülük egy versenyzőt az interneten szavazók még bejuttathatnak a második fordulóba. Szavazni a www.barzongorista.hu és a www.facebook.com/barzongorista oldalakon lehet.

Nagy volt a várakozás és az izgalom mind a versenyzők, mind a zsűri körében. Szentpéteri Csilla, a zsűri egyetlen női tagja elmondta, hogy minden versenyzőért nagyon izgul. Szerinte ezen a versenyen nem csak a virtuóz játékmód számít, hanem hogy meglegyen a dallam is. Hiszen e versenyzők nem a szakmának, hanem a közönségnek játszanak. Nyári Károly, a zsűri elnöke ehhez a gondolathoz kapcsolódva a következő szavakkal foglalta össze ezt a fordulót: „mindenki le akarja zongorázni a csillagos eget, ám az ítészek számára a kevesebb néha több”. Az előadásoknak időutazásnak kell lenniük, fogalmazott Rakonczai Viktor. Szerinte az értékelésnél a zenét főként érzelmi oldalról közelítik meg, a technikai megoldásoknak itt most nincs akkora szerepük.

A műsor házigazdája, Király L. Norbi oldotta a feszült hangulatot lendületes, fiatal stílusával, sajátos humorával: „A zongoristák fantasztikusak, a zsűrit nagyon csípem és - rock n’ roll!” A szervezők választása ezért és a tehetségkutatók világában szerzett jártassága miatt esett rá. Így a versenysorozat folyamán maga is segítségére lehet a versenyzőknek.

A verseny további két főszereplője is jól vizsgázott. Igaz ők nem izgultak. A verseny hivatalos süteménye, a külön erre az alkalomra komponált könnyű, csokoládés desszert jól fogyott. Minden vendég megkóstolta és voltak, akik repetáztak is.A verseny hivataloszongorája, egy Roland V-Piano Grand, pedig nem véletlenül érdemelte ki a korlátlan lehetőségek zongorája címet.

Amennyiben élőben szeretnék végigizgulni, meghallgatni a második fordulóba jutott versenyzők játékát, gyorsan foglaljanak asztalt. Az teltházas első forduló után, már csak pár szabad asztal van a január 15-i második fordulóra is. Jegyet rendelni, szavazni és az első forduló produkcióit megtekinteni a verseny honlapján lehet.