Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » A Magyar Lovasterépia Szövetség Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye és Lovasterás Versenye Fóton

A Magyar Lovasterépia Szövetség Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye és Lovasterás Versenye Fóton

2013-08-23 Forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat


 

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2013. szeptember 20. és 22. között, immáron kilencedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét, valamint ezzel párhuzamosan Lovasterápiás Versenyét. A rendezvény fő támogatója az OTP Bank Nyrt., kiemelt támogatója a Mercedes-Benz Magyarország.

 

Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás Központ

2151 Fót, Vörösmarty tér 2.

(a Károlyi István Gyermekközpont területén áthajtva érhető el)

A verseny időpontja: 2013. szeptember 20-22. (péntek-vasárnap)

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny, melyre várhatóan közel 100-120 lóval neveznek hazai és külföldi lovasok.

A háromnapos Díjlovas Verseny résztvevői nehéz osztályú, közép osztályú és könnyű osztályú díjlovas feladatokban mérhetik össze a tudásukat.

A korábbi évekhez hasonlóan a nemzetközi versenyen Szent György-díj, Intermediate I., Intermediate I. Kűr, Intermediate II., Nagydíj, Nagydíj Special, valamint Nagydíj Kűr versenyszámok kerülnek megrendezésre. Az idei év újdonsága, hogy számos versenyszámba nevezhetnek fiatal lovasok (CDIY: FEI Fiatal Lovas Csapat, FEI Fiatal Lovas Egyéni, FEI Fiatal Lovas Kűr), junior versenyzők (CDIJ: FEI Junior Csapat, FEI Junior Egyéni, FEI Junior Kűr), és pónilovasok (CDIP: FEI Póni Csapat, FEI Póni Egyéni, FEI Póni Kűr).

Az idei évben a Lovasterápiás Verseny is háromnapos lesz (péntek-vasárnap). Hagyományainkhoz híven versenyezhetnek ügyességi pályán, önálló lovaglásban hiperaktív, tanulásban-, illetve értelmileg akadályozott gyerekek. A Jámbor Vilmos Emlékverseny keretében csapat-váltóversenyre kerül sor, ahol a versenyzőknek vezetett lovon különböző ügyességi feladatokat kell végrehajtaniuk. A gyógypedagógiai voltizsálás versenyszámra hiperaktív, tanulásban akadályozott, illetve értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek. A versenyzők lehetőséget kapnak arra is, hogy a Mádl Ferenc Emlékverseny keretében szabadon választott témában, lovak közreműködésével bármilyen darabot, mesét vagy történetet adjanak elő. A haladó lovasok számára meghirdetünk önálló lovaglást, díjlovas négyszögben, meghatározott program alapján.

A látássérült gyermekek számára külön versenyszámokat hirdetünk meg: ügyességi feladatok vezetett lovon, gyógypedagógiai voltizsálás, kezdő és haladó lovasok számára.

Az idei versenyen is megrendezzük az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszámát, mely a korábbi években is nagy érdeklődésre tartott számot. A versenyszámmal a szervezők célja a „közös versenyzés” fontosságának hangsúlyozása.

Terveink szerint az idei évben is sor kerül a Díjlovagló Parasport versenyszámra, mely egyben az Országos Bajnokság is lesz.

A rendezvény további célja  a szövetség munkáján keresztül a lovasterápia és a lovassport minden ágának népszerűsítése, a versenyzési lehetőség megteremtése sérült gyermekek és fiatalok számára, valamint a lovasterápia, mint kiegészítő terápiás eljárás népszerűsítése, és a benne rejlő fejlesztési lehetőségek bemutatása.

A Magyar Lovasterápia Szövetség fontosnak tartja, hogy az egészséges és a lovasterápiában résztvevő sérült gyermekek együtt, párhuzamosan tudjanak szerepelni, versenyezni.

Az MLTSZ munkájáról bővebb információ a www.lovasterapia.hu oldalon található.

Minden versenyzőt és érdeklődőt szeretettel várunk ingyenes rendezvényünkön!