Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » 7. Kézműves Magyar Ízek Vására

7. Kézműves Magyar Ízek Vására

2014-03-07 Forrás: www.utisugo.hu

 
 

A Kézműves Magyar Ízek Vására 2014 tavaszán a magyar nemzeti konyha hagyományőrző nagyköveteként, a tejtermékeket, ezen belül a sajtkészítmények népszerűsítését állítja a rendezvény középpontjába.

Az első sajtok kialakulásához számos legenda fűződik, azt azonban senki sem tudja pontosan, hogy honnan származik Európa egyik igen komoly hagyományokkal rendelkező alapvető élelmiszere. Élettani hatásai kiemelkedőek, Magyarország mégis sereghajtó a fogyasztásban.

Éppen ezért a március 29-30. között a hetedik Kézműves Magyar Ízek Vásárának központi témája a sajt. A Vásáron számos színes programmal és bemutatóval kívánják ösztönözni a látogatókat mindenképpen minőségi sajtokat fogyasszanak. A Vásáron felállított színpadon a tej számos feldolgozási formáját mutatják be a szervezők, így a látogatók megismerkedhetnek többek között a vajköpülés, a jó minőségű aludttej és a házi túrórudi elkészítésének fortélyaival. Emellett számos konyhai praktikával és titkos recept ötlettel is szolgálnak a minőségi házi sajtok kedvelőinek a hetedik Kézműves Magyar Ízek Vásárán. A rendezvényen több mint 30 sajttermelő vesz részt és összesen 6000 kg sajttal várják a sajtimádókat. A vásárra 72 ezer liter tejet dolgoznak fel a termelők.

Nemcsak nézhetjük, de meg is kóstolhatjuk! A színpad mellett felállított asztalok kínálatából magunk is megtapasztalhatjuk a boltban megvásárolt és a háztáji sajtok közötti különbséget, emellett arra is van lehetőség, hogy megvásároltjuk ezeket a termékeket.

A Kézműves Magyar Ízek Vására továbbra is követve az eddigi szellemiséget ingyenes lehetőséget biztosít a magyar kézműves – és kistermelők termékeinek bemutatására, valamint kóstoltatására. Most a sajtokra helyeztük a hangsúlyt. A termelők nagyon készültek: 72 ezer liter tejet dolgoznak fel a Vásárra– mondta el Pap Krisztián a rendezvény főszervezője.

Részletes program...


CÍM: Millenáris, B épület - fedett

WEBOLDAL: www.magyardelikatesz.hu

NYITVATARTÁS: 03.29-03.30