Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » 4. Kézműves Magyar Ízek Vására

4. Kézműves Magyar Ízek Vására

2012-11-15 Forrás:

 Itt a november, közeleg a hurka-kolbász szezon, de aki nem szeretne várni az ízletes magyar csemegékre, annak a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán a helye! Hiszen több mint 100 különböző ízű hurkát, kolbászt szalámit és 30 féle újbort kóstolhatnak végig a látogatók november 16-18. között a budapesti Millenáris B épületében

A kínálatban olyan különlegességekkel is találkozhatunk majd, mint a rozmaringgal ízesített országkolbász, az aszalt szilvával töltött véreshurka, a kukoricadarával készített bácskai májas hurka vagy a kacsa-, illetve libakolbászok. Az újdonságok mellett természetesen a vásáron már-már megszokott színvonalon, minőségben azonban eddig ismeretlen különlegességekkel is képviseltetik magukat a 120 magyar termelő által előállított mézek, lekvárok, szörpök, sonkák, sajtok, pálinkák, fűszerek és tejtermékek is.


                                                                                                                                                                           

 

A tradicionális magyar gasztronómia ékességei mellett nem maradhat el a szórakozás sem, így a kóstolás közben mindenki kedvére választhat a színes programok közül. A szervezők idén sem feledkeztek meg a vásárra kilátogató családokról, így a gyerekeknek napközben az Alma (szombat) és a Kolompos (vasárnap) együttes zenél, míg a felnőtteknek este a Balkán Fanatik (péntek) gondoskodik a jó hangulatról. A koncertek mellett a színpadi programok között szerepel a csokimikulás készítés, mézpergetés, téli fagyi készítés és különböző szakmai beszélgetések.

A belépő mellé, mindenki megkóstolhatja az idei szőlőtermés első hírnökét a 2012-es újbort, valamint vendégünk egy kolbász vagy hurka üdvözlőfalatra. A vásárra a 12 év alatti gyerekeknek a belépés ingyenes.

Az ENSZ legfrissebb felmérése szerint ma Magyarországon több mint 20.000 gyermek éhezik. További 200.000 pedig alultáplált. Mi, akik élelmiszerrel foglalkozunk nem mehetünk el emellett. Ezért a Nemze tközi Gyermekmentő Szolgálat és a Harcművészek az Egészséges Gyermekekért (HEGYEM) szervezetek segítségével jótékonysági akcióba kezdtünk. A Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség csapata vasárnap levágta az ország legnagyobb mangalicáját, amelyből 200 kg kolbászt készített. Ezt a mennyiséget teljes egészében felajánlotta a rászoruló gyermekeknek. Az akcióhoz bárki csatlakozhat a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán november 16-18. között a Millenáris B épületében. Nem kell mást tennetek, mint hogy egy-egy kisebb tartós élelmiszert Ti is hozzáadjatok a nagy kosárhoz. Célunk, hogy veletek együtt 1 tonna élelmiszert gyűjtsünk össze. A két szervezet garancia arra, hogy a lehető legjobb helyre jut el a felajánlás. Az akció nagykövete Erdei Zsolt (Madár).