Rendezvényhelyszínek

Híreink

26

Vadregényes romantika a Duna-parton

Vonuljanak el együtt a város zajátok, töltsék meg tüdejüket friss levegővel és közben érezzék magukat nagyon jól, Budapest legújabb rendezvényhelyszínén, a Dunai Csónakházban.

19

Új fióka érkezett a VakVarjú fészkébe

 Új fióka költözött a méltán híres VakVarjú család egyre bővülő fészkébe. Nemcsak kisebb családi rendezvényekre de akár céges eseményekre, esküvőkre is kiváló választás a 22. kerületi VakVarjú Csónakház.

Főoldal » Aktuális hírek » 200 szobás szállodát építenének a Liszt repülőtéren

200 szobás szállodát építenének a Liszt repülőtéren

2011-09-13 Forrás: www.turizmus.com
 

A következő 10-15 évben mintegy 80 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A tervekben egy kétszáz szobás szálloda és egy irodapark építése is szerepel, írta hétfői számában a Világgazdság. 

2014-re épülhet meg a közvetlen reptéri kapcsolattal rendelkező, 3-4 csillagos, több mint 200 szobás, jelentős konferencia- és tárgyalótermi kapacitással rendelkező szálloda a 2B terminállal szemben - tudta meg a Világgazdaság.

A szállodaépítés az egyik eleme a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 300 millió eurós (82,5 milliárd forint) fejlesztési tervének, amely a következő 10-15 évben valósulhat meg - mondta René Droese, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport ingatlanfejlesztési igazgatója a gazdasági napilapnak.

A terv ugyan már 2008-ban elkészült, de a válság miatt jegelni kellett. A beruházásnak van még egy adminisztratív akadálya, amelynek elhárításáról előrehaladott tárgyalások folynak a kormánnyal: engedélyezzék, hogy a Budapest Airport vagyonkezelésébe kapott földterületen harmadik fél folytasson fejlesztést, írja a napilap.

A beruházásokkal a jelenlegi 12 ezer mellett 10 ezer új munkahely jöhet létre a repülőtéren és a hozzá kapcsolódó létesítményekben. A fejlesztési elképzelés része a Cargo City légiáru kicserélő központ, amelynek tervezése és engedélyeztetése már folyik, s az első fázis építése jövőre kezdődhet meg. Távolabbi elképzelés a 6-8 irodaépületből álló irodapark. Ez, és a vecsési Market Centrallal szemben lévő területre tervezett Business Park beruházás is harmadik fél bevonásával valósulna meg. (Index/VG)